SportNews.hr

prava sportska priča

U trećoj ligi počinje serija presudnih utakmica za jesenski naslov. Poslije današnje pobjede nad Zagorcem (5:1) Gaj Mače postaje favorit. U nedjelju je veliki derbi u Trnju: dolazi vodeći Kurilovec. Najpovoljniji raspored ima Jarun

Jesenski dio prvenstva u trećeligaškom Središtu giba se prema kraju prve polovine i čini se kako se mogu dati prve utemeljene pretpostavke plasmana na kraju prve dionice 29. studenoga. Praktički sve najvažnije dogodit će se u listopadu, ali će početi u nedjelju 27. rujna velikim derbijem u Trnju između drugoplasiranog domaćina i vodećeg Kurilovca.

Trnje zaostaje tri boda, no pobijedi li može jesenski dio prvenstva riješiti sebi u prilog ili pomoći nekom od drugih pretendenata. Kod Kurilovca nije sasvim jasno da li se on bori za prestiž ili stvarno misli u drugoligaške kvalifikacije u koje može klub plasiran do trećeg mjesta s drugoligaškom licencom. Pitanje je da li gradu Velikoj Gorici trebaju istodobno i prvoligaš i drugoligaš?
Direktor Trnja Jakov Sivrić o predstojećem derbiju kaže: "Ako pobijedimo bit će otvoren put prema prvom mjestu. U ovom prvenstvu ova momčad Trnja još nije dala sve što može".
Ali se Sivrić odmah i ispravlja: "Naslov prvaka nije naš imperativ".
Poslije današnje pobjede nad Zagorcem (5:1) i činjenice da ima utakmicu zaostatke s Vrbovcem 14. listopada na domaćem terenu, Gaj iz Mača definitivno postaje jedan od favorita. Jarun ima Prijića, ali nema zvučnih imena poput Gaja.

Martin Šaban je već treći na listi strijelaca. Angažiranjem Martina Maloče, donedavnog igrača prvoligaša Gorice, izgleda kao da Gaj više "nema gdje izgubiti", osim 7. listopada u Trnju i 31. listopada u Jarunu. No, to je samo nešto pesimističkija pretpostavka. Gaj je već prošao kroz Kurilovec i osvojio bod i nema razloga da najmanje tako ne bude i na dva druga vruća terena.
Jarun je počeo posustajati i nedavno na Ponikvama predsjednik Jolić je izrazio blago nezadovoljstvo trenerom Jurićem. No, Jarunov predstojeći raspored je upravo idealan: od 7. do 31. listopada dolaze mu Kurilovec, Trnje i Gaj.