SportNews.hr

prava sportska priča

Maksimiru posjed, Bistra se orijentirala na kontranapad. Rašić pogodio rašlje, Motivirani Tomšić ulaskom donio novu snagu Maksimiru za poravnanje.

DONJA BISTRA - SRC Bistra. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Jerbić (V. Gorica). Pomoćni suci: Kamenarić (Sv.Ivan Zelina) i Kupres (Samobor). Četvrti sudac: Lacković (Jablanovec). Delegat: Bešlić (Zagreb). 

Strijelci: 1:0 - Rašić (20), 2:0 - Šturlan (35), 2:1 - Šaronja (57), 2:1 - Bastalec (87), 3:2 - Mamut (67).

BISTRA: Rihtar, Kotar, Šturlan (od 78 Lovrić), Jolić (od 78 Brezec), Grozdek (od 59 Misimi), Rašić, Vodopijak, Hanžek, Matos (od 69 Jakopić), Atlija, Kunstić.

Trener: Bernard Gulić.

MAKSIMIR: Javor, Kondres, Bešlić (od 46 Rosić), Adžić (od 67 Bastalec), Krznar, Šaronja, Prenkpalaj (od 46 Tomšić), Bradić, Biskup,Dujmović (od 90+1 Allyl), Mamić (od 78 Husnjak).

Trener: Ratko Ninković.

Posljednja utakmica 6. kola 3. HNL odigrana je u Bistri, snage su odmjerili Bistra i Maksimir dvije ekipe s najmlađim rosterom u ligi. Bistrin prosjek je 20,7 godina neznatno viši od 20,2 godina Maksimira.

Bistra je prepustila posjed Maksimiru koji je to prihvatio i diktirao tempo, a domaćini su vrebali svoje prilike iz kontre, a stvorili su ih nekolicinu dok je samo jedna rezultirala golom Šturlana za 2:0. Rašić je bio strijelac za vodeći gol iz slobodnog udarca, fantastično je pogodio rašlje Javora koji se uzaludno maksimalno protegnuo, ostao je kratak. Na odmor se otišlo s prednošću Bistre od 2:0.
Ninković je drugo poluvrijeme počeo s Tomšićem koji je povezao redove Maksimira i osjećalo se da je pitanje trenutka kada će pasti gol. Bistra se brani i iz nekoliko kontri stvara prilike, ali bez realizacije. Kako je Rašić sjajno pogodio iz slobodnjaka isto tako je Šaronja na ubačaj Tomšića visoko skočio i glavom zakucao u mrežu Rihtara. Visoko motivirani Tomšić diktirao je tempo Maksimira koji u valovima napada, dok po već viđenom iz prvog dijela Bistra pokušava kontrom ugroziti Javora. Pred sam kraj utakmice trud gostiju se isplatio, mlađahni Bastalec talentirani junior fantastičnim udarcem pogađa za poravnanje.

Sve u svemu izuzetna nogometna predstava s najpravednijim rezultatom, obje momčadi mogu žaliti za nekim propuštenim prilikama, ali zahvaliti sreći u nekim situacijama, gledatelji su vidjeli četiri odlična gola, dvije nogometne taktike, onu Maksimira da se brani igrom i napadom, a oprečnu Bistre čija se igra bazira na čvrstoj obrani i brzoj kontri
Bistra još nije osjetila slast pobjede, ali nije ni gorčinu poraza, peti uzastopni neriješeni rezultat u pet odigranih utakmica drži je u donjem dijelu tablice s utakmicom zaostatka, dok Maksimir drži priključak s vodećim i isto s jednom utakmicom zaostatka.