SportNews.hr

prava sportska priča

Kurilovec nadigrao Goricu i po treći uzastopni put pobjednik je kupa NS Zagrebačke Županije.

KURILOVEC - GORICA 2:2, 7-5 11 m

VELIKA GORICA - Igralište SRC Udarnik. Gledalaca: 250. Glavni sudac: Antunović (V. Gorica). Pomoćni suci: Mihalj (V. Gorica) i Marinčević (Mićevac). Četvrti sudac: Kelihar (Zagreb). Delegat: Žugaj (V. Gorica)

Strijelci: 1:0 - Sedlaček (45), 2:0 - Roginić (74), 2:1 - Špikić (84 11m), 2:2 - Delfi 85

KURILOVEC: Debijađi, Šarić, Marinić, Tominac (od 56 Roginić), Sedlaček, Hodak (od 56 Martinović), Matoš, Čurek, Čunčić, Rajić
Trener: Vidak Perica

GORICA: Banić, Musa, Jovičić, Moro, Hamad (od 69 Špikić), Dvorneković, Doka(od 46 Babec), Golubickias (od 69 Mitrović), Kalik (od 69  Stennvororden), Čanađija (od 46 Delfi), Matar

Trener: Dambrauskas Valdas 

Trećeligaš Kurilovec nadigrao je prvoligaša Goricu u finalu kupa NS Zagrebačke Županija i nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke po treći uzastopni put pobijedio. Odlična predstava pulena trenera Vidaka, da se slučajni promatrač našao na utakmici ne bi znao tko je prvoligaš, a tko trećeligaš u ovom finalu. Atmosfera u Kurilovcu bila je prava nogometna koju je jedino narušavao dim i miris roštilja koji su domaćini pripremali za kraj utakmice. Kurilovec je na odmor otišao s prednošću koju mu je donio Sedlaček golom u 45 min.
Osokoljeni vodstvom domaćini su u drugo poluvrijeme ušli goropadno, drsko su atakirali na gol Banićai samo njegovom zaslugom Gorica je izbjegla rezultatski fijasko. Nakon isključenja More zbog drugog žutog kartona napadi su postali još žešći, a takvu igru okrunio je Roginić golom u 74'. Nešto prije njegovog gola poništen je gol Martinovića zbog navodnog zaleđa. Mogao je Kurilovec rezultatski privesti utakmicu kraju, nedostajala je realizacija, a i odlični Banić na golu gostiju. kako to u nogometu biva u trenu sve se okrene, sviran je prekršaj za kazneni udarac kojeg Špikić pretvara u gol, a minutu kasnije dok se domaći nisu oporavili od šoka Delfi poravnava. Pristupilo se izvođenu udaraca s bijele točke, Debijađi je obranio udarac Špikića, dok Banić nije imao priliku protiv odličnih izvođača Kurilovca.
- Dečki su pokazali karakter volju, mislim i kvalitetu, trebali smo se u regularnom dijelu nagraditi s uvjerljivom pobjedom, ako izuzmemo blackout u tih 5 minuta bili smo bolja momčad većim dijelom utakmice. Mi smo momčad dugo na okupu, kostur ekipe je od 14 igrača na okupu već tri godine, od kad sam ja došao. To je velika prednost, dečki su kvalitetni, školovani i nikad nismo ovisili o pojedincu već o cijeloj momčadi, našim mehanizmima i to je tajna našeg uspjeha, prokomentirao je Perica Vidak utakmicu i nadodao,

- Osobno smatram da je u momčadskim sportovima momčad najbitniji faktor, a ne pojedinac. Kao što i naša momčadska pjesma kaže "nije u šoldima sve" ne mislim da nogomet igraju novci nego da igra momčad, zahtjevi i karakter unutar svlačionice koji imamo čine fantastičnu grupu s te ljudske strane i to nam se onda vraća trenutno na najbolji način.

Najavio je i utakmicu s Trnjem u nedjelju Vidak.

- Meni je Trnje jedna fantastična ekipa isto momčad koja ima kontinuitet, dobro vođena. Veselim se tekmi, otvorenog garda idemo se nadigravati kao sa svima.