SportNews.hr

prava sportska priča

Dvije najvažnije utakmice vikenda u Zagrebu prošle su bez golova, što nije dobra preporuka. U Trnju se trčalo na drugoligaškoj razini, ali je nedostajalo tehnike. Ugodno je iznenadio mladi stoper Trnja Pavlek

TRNJE - KURILOVEC 0:0

ZAGREB - Igralište u Trnju. Gledatelja: 220. Glavni sudac: Turčin (Tuhelj) 7,5. Pomoćni suci: Sinković (Lepajci) i Bedeniković (Zabok). Četvrti sudac: Fotivec (Špičkovina). Delegat: Kozlovac (Jastrebarsko).

TRNJE: Gudelj 7, Ribić 7, Marić 7, Pavlek 7,5, Kurbalić 6,5 (od 70. Kćira 6), Gašparac 6 (od 86. Mandić -), Tabaković 6, Bogović 6,5, Lipovac 6 (od 46. Valković 6), Poldrugač 6 (od 86. Krizmanić -), Guja 6. Trener Bezer 6,5.

KURILOVEC: Debijađi 7,5, Čurek 6,5, Rajić 6,5, Čunčić 6,5, Šarić 6, Ćosić 6 (od 46. Martinović 6), Matoš 6,5, Tominac 6, Spudić 6 (od 63. Hodak 6), Muhar 6, Sedlaček 6. Trener Vidak 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Pavlek (Trnje).

U dvije najvažnije utakmice zagrebačkog nogometnog vikenda: u subotnjem drugoligaškom derbiju između Kustošije i Dragovoljca, te u nedjelju u podne, u još važnijem trećeligaškom dvoboju Trnje - Kurilovec, nije postignut ni jedan pogodak, što ne predstavlja dobru poruku.

Da nema genijalnog Prijića treća liga bi jako oskudijevala, jer je najbolji strijelac trenutačno najboljeg kluba Kurilovca, Luka Sedlaček dosad postigao samo tri gola. Osim toga obje te utakmice, premda različitih stupnjeva natjecanja, bile su vrlo slične: puno trke, zalaganja i borbenosti, dosta taktike, a malo tehnike. Jedino je u Trnju bilo puno više šansi.
Trnje nije pobijedilo Kurililovec i nije se izjednačilo u broju bodova tako da Kurilovec prema drugoj dionici jesenskog dijela ulazi s tri boda prednosti. Jarun je došao na dva boda zaostatke i ako u sljedećem kolu pobijedi u Dugom Selu onda će njegov susret s Kurilovecem, u srijedu 7. listopada na domaćem terenu, doista biti derbi. Tko će na kraju biti prvak čak i nije najvažnije, za drugoligaške kvalifikacije važno je biti plasiran do trećeg mjesta, a najbitnije je imati licenciju. Ni jedan od sadašnje trojke pretendenata, pa ni Ponikve koje se šuljaju, nemaju uvjete. U biti nema ih nitko osim Lučkog i neće ih ni imati.

Prvak može glumiti Vinogradara koji je tri sezone uzastopce bio premoćno najbolji, nije mogao dobiti licenciju za stadion u Mladini, a tvrdio je kako ne želi gore. Ponavljati to ne bi bilo sportski ni viteški. Zagrebački klub, ako bi prošao kvalifikacije za Drugu HNL, vjerojatno bi dobio neki zagrebački stadion s licencijom. Pitanje je kako bi se to razvijalo u Velikoj Gorici, gdje je već jednom Kurilovec obeshrabren. Iako je središnja skupina 3.HNL zanimljiva, draž natjecanja djelomice ruše spomenute infrastrukturne dvojbenosti koje otupljuju neponovljivu strast bitke za prvo mjesto.
Utakmicu u Trnju ovim riječima je ocijenio vratar domaćih Mario Gudelj: "Po tempu ovo je bio susret na razini druge lige. Mi smo imali konkretnije šanse".
U dijalogu oko detalja sasvim je usuglašena sljedeća činjenica: Dominik Pavlek, 20-godišnji stoper Trnja, bio je najbolji igrač dvoboja: "Ako ovako nastavi Pavlek će postići karijeru", prisnažio je Gudelj. U svoj ovoj priči zanimljivo je kako je trener Bezer apsolutno iznenadio i pogodio postavljanjem Pavleka na mjesto stopera, pokraj iskusnih Krizmanića i Jelića.
Kurilovec se nije opustio poslije nove značajne pobjede protiv prvoligaša Gorice u finalu Kupa zagrebačke županije, kao što se to događa. Možda je bilo tek malo više umora, pa je izostala puna doza kombinatorike koja je inače za mnoge protivnike ubitačna.