SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje je u Jarunu bilo premoćnije, ali ga je izvrsni vratar Gudelj spasio od težeg poraza. Junaci pobjede Jaruna bili su Šoša, Ćerdić i Mislimi. Zabio je Prijić na svoj način. U Trnju Guji nema tko dodati

Foto: Igor Grahovac / PrijićFoto: Igor Grahovac / Prijić

JARUN - TRNJE 1:0 (0:0)

ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Komesar (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Bilić (Zagreb) i Kupres (Samobor). Četvrti sudac: Spudić (Ivanić Grad). Delegat: Ciglenečki (Začretje).

Strijelac: 1:0 - Prijić (67).

JARUN: Spudić 7, Blaževski 7, Šoša 7,5, Ćerdić 7, Mislimi 7,5, Tolić 6,5 (od 75. Radoš 6), Jugović 6,5, Ačkar 6,5 (od 90+2 Tomašević -), Špišić 6, Darojković 6,5 (od 70. Čićković 6,5), Prijić 7. Trener Jurić 7.

TRNJE: Gudelj 7,5, Ribić 6, Marić 6, Pavlek 6,5, Kćira 6, Tabaković 6 (od 63. Gašparac 6), Mandić 6, Lipovac 6, Valković 6 (od 70. Bogović 6), Poldrugač 6 (od 60. Marelja 6), Guja 6,5. Trener Bezer 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Gudelj (Trnje).

Jarun je poslije pobjede nad Kurilovcem dobio i drugi derbi na svom terenu, protiv starog rivala Trnja i sada mu bježi šest bodova. Kurilovec je drugi s utakmicom zaostatka i bodom manje, no ako 28. listopada, kao domaćin u neodigranom dvoboju, svlada Mladost iz Petrinje, pozicije na vrhu bi se mogle zamijeniti. U međuvremenu Jarun gostuje u Vrapču, što neće biti lako. Kurilovec na svom terenu prima Maksimir. Jarun ili Kurilovec će vjerojatno biti jesenski prvak.
Derbi u Jarunu bio je silno borben, igrači su dali sve od sebe, no nije bilo ljepote i zapravo su svi događaji bili protuslovni.
Trnje je imalo veći posjed lopte. U prvom poluvremenu, djelomice i u drugom, ono je bilo uvjerljivije, ali je činjenica kako ga je od težeg poraza spasio vratar Mario Gudelj. On je u 46. minuti u istom napadu Jaruna izvadio dva "mrtvaca". U prvoj minuti nadoknade osnovnog vremena opet je učinio čudo i ono nije bilo jedino.
Igor Prijić je bio jedini strijelac u svom stilu, poslije pogreške stopera Trnja Pavleka koji je inače bio vrlo dobar. Iako je odlučio, Prijić nije bio najbolji. Da nije zabio taj gol, bio bi među lošima, jer je promašio ono što je morao realizirati. Glavni teret pobjede ponijela je obrana Jaruna, osobito stoperi Toni Šoša i Marko Ćerdić, te lijevi bek Admir Mislimi.
Kod oba sastava, poglavito kod Trnja, uočljiv je nedostatak srednjeg veznog igrača, znalca koji bi upošljavao svoje strijelce. U tom smislu najviše je oštećen Marko Guja, najbolji strijelac Trnja kojemu nama tko dodati. Guja se mora izboriti i zabiti. Poslije Kožića Trnje više nam pravog veznog igrača. Jurica Poldrugač nije taj, vjerojatno nije ni u formi.