SportNews.hr

prava sportska priča

Igor Postonjski je iz Intera prešao u Zagorec i time zasjenio ljetošnji transfer Prijića u Jarun. U predstojećih šest utakmica očekivalo bi se šest pobjeda da nema katastrofalne obrane koja je primila najviše, čak 26 golova


Nigdje nije tako zanimljivo, neočekivano i neizvjesno kao u Trećeoj HNL Središte! Tu se ljetos dogodio - do jučer najveći - gotovo senzacionalni transfer ovosezonskog prijelaznog roka u ligama nižim od Prve HNL. Igror Prijić, 27. srpnja, iz Vinogradara gdje je zabijao i po 50 golova po sezoni i predstavljao najboljeg strijelca otkad se pamti, pristupio je Jarunu. Time je Jarun odmah istaknuo svoju kandidaturu za prvo mjesto, gdje se trenutačno i nalazi. Ali se jučer dogodilo još nešto senzacionalnije: Igor Postonjski (25), srednji vezni, nositelj igre Intera i prije toga Gorice, dokazani prvoligaški igrač i ljubimac zaprešićke publike, prešao je iz Intera u Zagorec iz Krapine! U Zaprešiću vlada muk (poglavito nakon današnjeg ispadanja iz Kupa u Labinu), u Krapini je oduševljenje. Igor Postonjski je inače Zagorec iz Bedekovčine. Postonjski će igrati u subotu protiv Lučkog.
-Postonjski - zasad je sigurno - ostaje do kraja jesenske polusezone. To je šest utakmica. Poslije toga, ako nađe povoljan angažman, on će otići. No, nije nemoguć ni drugačiji rasplet, objašnjava trener Zagorca Drago Bartolić i nastavlja:
-Vjerujemo kako će Postonjski biti veliko pojačanje. Mislimo da jedan takav igrač, na poziciji centralnog veznog igrača u trećoj ligi, može donijeti potpunu prevagu.
Zagorec je unatoč neujednačenim rezultatima i neujednačenoj momčadi dospio na četvrto mjesto s pet bodova manje od vodećeg. Smrekar je drugi strijelac lige za petama Prijiću, došao je novi vratar Goran Bašić iz nekad Rubinićevog Vinogradara i Prijićev suigrač iz najboljeg razdoblja. Ali postoji i nešto što se čini nevjerojatnim: Zagorčeva obrana primila je 26 golova, više od i jednog drugog kluba, stoperski par se nije dokazao i gotovo da na tim pozicijama nema izlaza do kraja jesni.
Što može Zagorec? Može li s Postonjskim pobijediti u svih šest predstojećih utakmica? Može li 7. studenog pobijediti u Kurilovcu i 12. studenog u Trnju i ostatak jesenske polusezone učiniti krajnje neizvjesnim?
-Obrana je naša-rak rana. Smrači mi se kad me to pitate. Eto i otkad je na vrata stao Bašić, u dva prvenstvena kola, primili smo šest golova. Da smo tu bolji, bio bih blizu prognozi o šest pobjeda. Smrekar trenira i grize kao nikad i to je također neka garancija. Ali sve ovisi, koliko ćemo golova primiti, priznaje trener.