SportNews.hr

prava sportska priča

Od utakmice Jaruna i Gaja puno se očekivalo i pored četiri gola za sjećanje nije ostalo skoro ništa, možda frajerski stil suca Marića kojeg je lopta dvaput napucala. Gajeva momčad kao avion vrhunskih performansi na autopilotu

Foto: Djuka Foto: Djuka

JARUN - GAJ 2:2 (1:0)

ZAGREB - Stadion Jaruna. Bez gledatelja: Glavni sudac: Marić ( Sisak). Pomoćni suci: Mioković (Sisak) i Trklja (Petrinja). Četvrti sudac: Mlinarić (Sisak).

Strijelci: 1:0 - Prijić (15), 1:1 - Šćuric (58), 2:1 - Bamaba (59), 2:2 - Šaban (70)

JARUN: Spudić, Blaževski, Jugović, Radoš (od 71 Darojković), Prijić, Bamba, Proleta, Meter, Šoša, Ačkar, Špišić (od 77 Čičković)
Trener: Jurić

MAČE: Bobinec, Deak, Brlečić, Sambol, Haramustek, Maloča, Šaban, Postonjski, Vukadin, Šćuric, Kipa (od 46 Rihtar)

Utakmica Jaruna i Gaja očekivala se s velikim interesom, sraz dvije najkvalitetnije momčadi lige trebao je donijeti nogometni užitak. Dan idealan za veliku nogometnu feštu, dobro pripremljen teren, lijepo vrijeme, jedino su nedostajale pune tribine.

Jarunu je nedostajalo nekoliko standardnih prvotimaca, Mislimi, Vragolović, Tolić, što je kod domaćina izazivalo blagu dozu straha jer Gaj im dolazi nakon visokog poraza od Trnja, svjesni da će takva momčad tražiti iskupljenje kod lidera. Sva očekivanja su izostala, jedino nije gol Prijića koji nastavlja svoj golgeterski niz, skoro da je sastavni dio Jarunove utakmice kao što su redari i skupljači lopti.
Dva gola od njih četiri, pala su u jednoj minuti, Gaj je poravnao u 58 preko Šćurica, a nakon što je Jarun krenuo s centra zabio je Bamba na ubačaj Špišića. Četvrti gol utakmice i drugi Gaja djelo je Šabana iz 70'. Što Prijić u svakoj utakmici učini u napadu to Spudić radi u obrani, s dvije fantastične obrane sačuvao je bod.
Sudac Marić ima nekakav frajerski stil suđenja, često je u verbalnoj komunikaciji s igračima, a danas ga je dva puta lopta napucala što se rijetko viđa na jednoj utakmici, kod drugog puta trebao je poduži predah.

Što reći o Gaju, moćna je to momčad, krcata individualnim igračkim kvalitetama, ali podsjeća na avion vrhunskih performansi koji vozi na autopilotu. To je problem koji će morati riješiti, jer i najveće svjetske igračke nogometne zvijezde, Reala, Juventusa, Bayerna, Barcelone, Liverpoola vode najveće svjetske trenerske veličine.
Pokojni Ivo Rubinić to je jako dobro znao i Vinogradar iz njegove ere nikada ne bi postigao to što jest, da na klupi nije imao i da s nje nisu odlazili treneri poput, Mršića, Petravića, Gomerca, Biškupa, Ferenčine... Njegov moto je bio: "Imaš kvalitetne igrače hoću pobjede i rezultat, ako toga nema odlaziš."

Standings provided by SofaScore LiveScore