SportNews.hr

prava sportska priča

Grgo Jolić i Darko Janječić Žica opet zajedno, pripremaju veliku proslavu za stogodišnjicu Jaruna u 2021. Stadion će se graditi na sadašnjem igralištu, dok se ne izgradi igrat će u Rudešu

Već duže vrijeme čekamo priliku da u miru popričamo s predsjednikom Jaruna Grgom Jonjićem i doznamo kako planira organizirati klub u drugoj ligi koju je najavio početkom sezone, dogovorili smo za kraj godine susret koji se dogodio danas, dan nakon velikog potresa u Petrinji. I dok su njegovi treneri i djelatnici put Petrinje odvezli pomoć s predsjednikom Jolićem, sportskim direktorom Ačkarom i popularnim Žicom u dugom razgovoru doznali smo puno nepoznatih detalja i dobili odgovore na mnoga detalje koji zanimaju zagrebačku nogometnu javnost.
Grgo Jolić i Darko Janječić Žica opet "zajedno jašu", spremaju veliku proslavu sljedeće godine za stogodišnjicu osnutka NK Jarun.

Priča nam ovaj dvojac s odlučnošću u realizaciji cilja koji su si postavili. Momčad su još osnažili, pored Tomšića koji im je pristupio iz Maksimira Matejom Kelavom koji dolazi iz Kustošije i Džijanom igračem s drugoligaškim iskustvom u Sesvetama i Međimurju.

- Jarun sljedeće godine slavi svoju stogodišnjicu, vrijeme je da klub iskorači u viši rang. Nakon što smo jesenski prvaci s pravom očekujem da ćemo na kraju biti prvi i plasirati se u drugu ligu. Doveli smo nekoliko igrača, a još razgovaramo s nekolicinom, ponovo je s nama moj prijatelj Žica i zajedničkim snagama uz sportskog direktora Ačkara i trenera Jurića ne sumnjam u uspjeh, govori strastveno Jolić.

Hoćete li ishoditi licencu, ima li smisla u višem rangu igrati na tuđem terenu?

- S licencom ne bi trebalo biti problema. Mi smo završili projekt omladinskog kampa i pomoćnog terena u ulici Hrvatskog sokola čija će izgradnja uskoro početi, a na našem igralištu izgradit ćemo stadion na kojem će se samo igrati utakmice, imat će sve uvjete za drugu ligu. Financijski smo stabilan klub.

- Volim biti tamo gdje postoji ambicija, nogomet je moja strast, a pored svega volim pobjeđivati, to želi i Grgo pa smo najozbiljnije prionuli poslu da prvo osiguramo jaku momčad koja će izboriti sportski rezultat za 2.HNL. Grgo dolazi iz biznisa kao i ja, znamo s kapitalom i realna su naša očekivanja da možemo stvoriti stabilan drugoligaški klub, pridružuje se Darko Janječić Žica.

Imat ćete jakog konkurenta u Lučkom i Joži Zornjaku koji najavljuje proljetni uspon.

- Lučko se pojačava, imaju ambiciju, doveli su odličnog trenera, ali mi imamo devet bodova više i utakmicu manje u prednosti smo po svemu. Sve što zna Zornjak znam i ja, samouvjereno zaključuje popularni Žica