SportNews.hr

prava sportska priča

Igor Prijić, legendarni strijelac 3. HNL, nije više igrač Jaruna. Prijić je tražio dodatnu premiju po zabijenom golu. Predsjednik Jaruna misli kako je to ucjena i kaže: Kad bi bilo samo to. Uvjete smo dogovorili u srpnju za cijelu godinu

Igor Prijić (31), najbolji strijelac  NK Jaruna i 3. HNL Središte s 19 golova, i Grgo Jolić, predsjednik NK Jaruna, vodećeg kluba, istodobno su potvrdili raskid suradnje. Prijić je rekao kako ga je sportski direktor Jaruna Ačkar upravo obavijestio o prekidu i činjenici da je slobodan igrač, dok je Jolić kojega smo zatekli na službenom putu u Ljubljani, izjavio kako se nije dao ucjenjivati. Već se poduže govori o krizi međusobnih odnosa. Prijić je tražio promjenu uvjeta sklopljenih u srpnju kada je prelazio iz Vinogradara u Jarun, među ostalim i plaćanje posebne premija za postignuti gol. Prijić je to potvrdio, a Jolić komentirao: "Kad bi bilo samo to."
Prijić smatra da je njegov udio u rezultatima s obzirom na broj golova koje postiže veći od udjela ostalih igrača i premda je on i onako najbolje plaćen, mišljenja je kako bi njegovi pogoci trebali biti više vrednovani, izvan kategorije uobičajenog. Prijić je prethodnih sezona u Vinogradaru stekao aureolu nenadmašnog strijelca, zabijao je po 50 golova, pa i jesenas u Jarunu u 15 kola postigao je 19 golova. Jesenska dionica još nije završena, Jarun treba odigrati još dvije utakmice, do kraja prve polusezone Prijić bi vjerojatno zabio i više od 20 golova. Do kraja prvenstva možda i 50. Ako bi gol vrijedio 100 eura to bi u ukupnosti za Prijića bila sasvim neka druga cifra.
Predsjednik Jolić nije na to pristao. Po njemu, riječ je o ucjeni s obzirom da su uvjeti dogovoreni u srpnju i to za čitavu sezonu.