SportNews.hr

prava sportska priča

Prijić u Ždralovima, Mladost je angažirala najpoznatije i najskuplje pojačanje u svojoj povijesti, što znači da je potpuno predana drugoligaškim kvalifikacijama i odluci da po svaku cijenu ide gore


Poslije razlaza s NK Jarunom Igor Prijić (31), legendarni strijelac trećih liga, nije dugo čekao na novi angažman. Njegov novi klub je Mladost iz Ždralova pokraj Bjelovara, vodeća momčad 3. HNL sjever s 28 bodova koliko ima i Radnik iz Križevaca na drugom mjestu, ali s utakmicom više. Najbolji strijelac sjeverne skupine, igrač Virovitice Nikola Suvajac postigao je 9 golova, Prijić za Jarun u skupini Središte u podjednakom razdoblju zabio čak 19. Čini se kako je Mladost povukla najdalekosežniji potez u svojoj gotovo 90-godišnjoj povijesti. Iako je bilo poznatih igrača koji su počinjali u Ždralovima, Prijić je vjerojatno najpoznatije i najskuplje ime koje je Mladost ikada angažirala.
Mladost je na kraju prošle sezone bila jako zainteresirana za ulazak u Drugu HNL, bila je prvak sjeverne skupine treće lige, ali joj nisu bile dopuštene kvalifikacije jer nije dobila licenciju za igralište. Dovođenjem najboljeg strijelca koji se ikada pojavio u trećoj ligi, Ždralovi su najavili kako je njihov cilj potpuno realan i opravdan.