SportNews.hr

prava sportska priča

Kurilovec je jači od Jaruna i Trnja za Brazilca i golmana, igrača Gorice na posudbi i to se teško može nadoknaditi. Sjajni Brazilac donio je tri boda. Lučko nema Meseca, nema golmana i nema strijelca, a to je za 7. mjesto

LUČKO - KURILOVEC 1:2 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Bez gledatelja. Glavni sudac: Bionda (Zaprešić) 7. Pomoćni suci: Pranjić (Dugo Selo) i Geller (Zelina). Četvrti sudac: Lacković (Jablanovec). Delegatkinja: Zsuzsanna Szittar (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 - Žabec (45), 1:1 - Queiroz 41), 1:2 - Queiroz (68).

LUČKO: Čuljak 5,5, Radić 6,5, Međimorec 6 (od 77. Varga -), Kulenović 6, Jazvić 6, Rašić 7, Povoljnjak 6,5, Horvat 6 (od 87. Ella Rick -), Žabec 7,5, Vajdovčić 7, Vizlo 6 (od 46. Puntar 5,5). Trener Vidak 6.

KURILOVEC: Debijađi 7,5, Spudić 6,5, Rajić 6,5, Čurek 5,5, Šarić 6, Ćosić 6,5, Marinić 6,5, Adžić 7, Dianežević 6 (od 46. Bakula 6), Sedlaček 7 (od 71. Tolj 6,5), Queiroz 8 (od 90+3 Sudar -). Trener Pancirov 6,5.
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Queiroz (Kurilovec).
Isključen Čurek (Kurilovec) u 59. zbog drugog žutog kartona.

Prvi šok po dolasku u Lučko bio je Vedran Mesec u civilu na tribinama. Dok se ostatak Lučkog zagrijavao na terenu, Mesec je govorio: "Ozlijedio sam rebra u prošloj utakmici protiv Dugog sela i neće me biti dva, tri tjedna".
Drugi šok i nije bio šok, jer se još od početka proljetnog nastavka zna da neće biti iskusnog vratara Miroslava Koprića koji nije našao zajednički jezik s klupskom Upravom. Kasnije, tijekom utakmice moglo se uvjeriti koliki je to hendikep.
Ipak trojica zbog kojih se isplatilo doći bila su tu: Filip Vajdovčić, David Žabec i Mihovil Rašić. I stadion je bio na mjestu: lijep, uređen, no i dalje drugoligaški neiskorišten. Tako će biti i sljedeće sezone. Lučko ima infrastrukturnog, ali nema igračkog potencijala koji bi ga odveo u drugoligaške kvalifikacije.
No, u ovoj utakmici, kako god bilo, Lučko nije zaslužilo poraz. Neodlučeni ishod bio bi pravedniji i prirodniji. Napor koji su Lučani uložili nadvisio je njihove objektivne mogućnosti, tako da stvorene prigode nisu bile plod ritma sukladnog realnoj vrijednosti, nego nečeg nestvarnog. Pa se, primjerice, dogodilo da je Puntar u 86.minuti promašio stvarno nešto nestvarno! Drugim riječima, Lučko nema vratara i nema strijelca. I to je to: momčad za sedmo mjesto. Filipu Vajdovčiću bilo bi dobro promijeniti sredinu, kako bi se konačno vidjelo je li za više ili nije.
A Kurilovec? Dečki su se također iznimno borili. I kako su se samo poslije susreta veselili. Više od pola sata igrali su s igračem manje. Iznenadili su kad se deset minuta nakon utakmice iz svlačionice čulo: Hoćemo dvostruke premije! Očito je kako ne igraju za čavle! Trener Marko Pancirov izbjegao je susret vjerojatno se čuvajući pitanja o pojašnjenju tog pokliča.
Kurilovec je u bitnoj prednosti nad ostalim trećeligašima središnje skupine zbog toga što ima dvojicu sjajnih igrača na posudbi iz HNK Gorice. To su vratar Jan Paolo Debijađi (20) i srednji napadač Brazilac Da Cruz Oliveira Queiroz Caio (19). Brazilac će, po svemu sudeći, u sljedećoj sezoni biti novo velikogoričko čudo. Mogu se Grgo Jolić i Žica Janječić iz Jaruna, te Marko Nujić iz Trnja "ubiti", ali takva pojačanja neće naći. Ako bude ozbiljan do kraja i ako se zbog Covida 19 prvenstvo neće prekidati, Kurilovec će biti prvak. Tako se barem sada čini. Od Kurilovčana se nije mogao dobiti baš jasno određen odgovor na pitanje, što ako stvarno budu prvaci? Hoće li kvalifikacije igrati na gradskom stadionu, jer samo na njemu mogu dobiti licenciju. I što će o svemu reći "bog i batina" Nenad Črnko? Pokušalo se iznuditi odgovor, malo provokativnim pitanjem: jete li vi novi Vinogradar, pa nećete htjeti gore? No, ni tu nije bilo jasnog odgovora. Ipak, Jarun i Trnje ne trebaju gubiti nadu: ako Kurilovec odustane, ili ne dobije licenciju, u kvalifikacije s licencijom može i drugoplasirani, pa i trećeplasirani klub.