SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje odnosi bodove iz Grabe. Čuljak dosudio dva kaznena udarca, za svakoga po jedan, onom koji je dosudio gostima prethodilo traženje prekida zbog igranja rukom nekog igrača Trnja.

TREŠNJEVKA-TRNJE 1:2 (0:1)

ZAGREB - Igralište: Graba. Bez gledatelja. Glavni sudac: Čuljak (Ante) . Pomoćni suci: Vuković (Zagreb) i Radić (Zagreb). Četvrti sudac: Barač (Zagreb). Delegatkinja: Rojc Lada (Velika Gorica).

STRIJELCI: 0:1 - Guja  (38 11 m), 1:1 - Josipović (76 11 m), 1:2 - Darojković (82).

TREŠNJEVKA:Kranjec, Matošević (od 54 Kotarski), Martinko Matej, Kluk, Radanović, Tičak, Josipović, Resler ( od 54 Gudelj), Pezo (od 87 Radović), Burić, Martinko Antonio (od 84 Zelić)

Trener: Domagoj Kosić

TRNJE: Gudelj, Marelja (od 66 Soldo), Džijan, Marić, Guja, Ceraj (od 60 Mandić), Filipović (od 60 Poldrugač), Ribić, Darojković, Kćira, Gašparec (od 60 Svetić, od 73 Bogović)

Trener: Rajko Vidović.

Trešnjevka je darovala Trnju dva boda, ali najveća šteta što je izgubila bod koji "život znači" u borbi za opstankom u ligi, najtočniji zaključak je današnje utakmice u Grabi.

Najstariji gradski derbi Trešnjevka je počela s novim trenerom na klupi Domagojem Kosićem i njegov kratki rad se dao prepoznati u otvaranju utakmice. Zeleno-crni su odmah počeli pritisak na gol Gudelja, dok se Trnje uspješno branilo i prijetilo kontrom. Ključni detalj prvoga poluvremena, a na kraju se pokazalo i utakmice zbio se u 38 minuti kada u iznošenju jedne lopte igrača Trnja domaći traže igranje rukom, ali Čuljak prvoligaški sudac koji je sudio današnju utakmicu ne uvažava proteste, lopta dijagonalom dolazi do šesnaesterca Kluk ruši gostujućeg igrača, a Čuljak pokazuje na bijelu točku. Guja je precizan izvođač kaznenog udarca. S gorčinom igrači Trešnjevke odlaze na odmor i ne mire se što nije dosuđeno igranje rukom jer da jeste ne bi bilo ni kaznenog udarca, a onda posljedično niti vodstva gostiju. Bolje bi bilo da su se više koncentrirali na igru nego traženje prekida zbog igranja rukom, možda bi se sasvim drugačije situacija odvijala.
Kosić je uspio u svlačionici konsolidirati momčad i u nastavku gledali smo ne baš lijepu utakmicu, ali sa željom domaćih za poravnanjem. Imao je Burić izvrsnu priliku, ali je loše pogodio. Burić je bio akter kod najbolje akcije Trešnjevke, lijepo je izbačen dubinskom loptom koju prima i kada je zamahnu za udarac gledajući se oči u oči s Gudeljom vratarom Trnja pokošen je negdje oko jedanaesterca. Čuljak pokazuje na bijelu točku, ali bez kazne za prekršitelja. Josipović je siguran izvođač, a Gudelj prigovara pomoćnom sucu da je dvaput dodirnuo loptu, kako i zašto nismo vidjeli i ostala nam je enigma kako je Josipović kao izvođač kaznenog udarca dvaput dodirnuo loptu, jer je potegnuo dosta snažno.
Trešnjevka se vratila i kada se činilo da će se utakmica privesti podjelom bodova, Trnje dobiva poklon, a Darojkoviću ne preostaje ništa no poslati loptu u praznu mrežu. Sve u svemu Trnje odlazi s punim plijenom u utakmici koju će brzo poželjeti zaboraviti, nije igralo danas na željenoj razini, Trešnjevka će žaliti za gubitkom boda koji može imati kobne posljedice za trećeligaški status.

Još će se pregledavati snimke jer su dans iz Grabe putem Live Streaminga mnogi mogli utakmicu gledati i ako je netko stvarno igrao rukom onda će se spominjati i suca Čuljka, razlog zbog čega je sudio danas utakmicu treće lige nije nam poznat.

Svetića su u 73 minuti iznijeli na nosilima s terena zbog ozljede koljena, prebačen je na pregled u bolncu. Kako nam je javio Marko Nujić morat će nakon Uskrsa na magnetsku rezonacu da se utvrdi razina ozlijede.