SportNews.hr

prava sportska priča

Črnko potvrdio Kurilovec će igrati drugu ligu. Mrtva trka za prvaka Središta, Jarun pobjedom u Grabi Trešnjevku gurnuo prema ponoru i stigao na bod Kurilovcu koji iz Mača nakon dva vodstva odnosi samo bod.

Odigrano je 22. kolo 3.HNL Središte, s gostovanja puni plijen odnijeli su Lučko kod Trešnjevke i Trnje u jutarnjem nedjeljnom terminu u Lučkom, Kurilovec je u Maču dva puta imao prednost koju su domaći stizali i za lidera samo bod.

Kurilovec je i dalje vodeći, a na bod mu je sada Jarun i traje mrtva trka između njih dvoje za prvaka koji vodi u kvalifikacije za popunu druge lige. Trnje koje isto tako želi u viši rang iz prikrajka čeka kiks ovoga dvojca s trećeg mjesta marljivo skupljajući bodove, tri zaostatka za Jarunom i četiri za Kurilovcem nije što se ne bi moglo dostići.

Otklonili smo nedoumice hoće li Kurilovec ako zadrži lidersku poziciju ići u drugu ligu u razgovoru s Nenadom Črnkom predsjednikom Gorice i Županijskog nogometnog saveza Zagrebačke županije.

- Kurilovec će ako uspije ostvariti sportski rezultat igrati drugu ligu, to govorim iz svojih pozicija predsjednika Gorice i predsjednika Županijskog saveza. Gorica Kurilovec pomaže u stručnom i igračkom kadru što nije nepoznanica, tom suradnjom smo zadovoljni, a naš interes je da imamo takvog partnera u višem rangu. Kurilovec je podnio zahtjev za licencu i u tom postupku ima svu našu podršku. Moje osobno mišljenje je da se u Kurilovcu mogu uz malo napora ispuniti uvjeti za igranje druge lige, a ako se ne uspije igrat će na gradskom stadionu u Gorici koji će do sljedeće sezone dobiti hibridni travnjak, rekao nam je Črnko.

Dosta je neizvjesno i na začelju, Trešnjevka opasno visi nakon poraza od Jaruna i predstoji joj grčevita borba za ostanak. Vrbovec i HAŠK mnogi su spremni otpisati, ali ne smije se zaboraviti da HAŠK ima utakmicu manje od Trešnjevke, Segeste i Španskog koji ne bi smjeli imati miran san. Karlovac će se s iskusnim trenerom Ćukom izvući, Mladost iz Petrinje skoro da je osigurala ostanak što joj je najmanja briga nakon potresa.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room