SportNews.hr

prava sportska priča

Desetkovani Jarun pobjedom zasjeo na vrh, a Segestu gurnuo u opasnu zonu, nakon što je Trešnjevka kod Mladosti zabilježila minimalnu pobjedu

JARUN - SEGESTA 1:0 (1:0)
 
ZAGREB - Igralište Jaruna. Bez gledatelja. Glavni sudac: Stanić (Dugo selo). Pomoćni suci: Kupres (Samobor) i Aščić (Velika Gorica). Četvrti sudac: Milin (Dugo Selo). Delegat: Makar (Zagreb). 
 
STRIJELCI: 1:0 - Vragolović (36).
 
JARUN: Gugec, Blaževski, Jugović, Radoš, Čičković (od 88 Tolić), Bamaba,  Proleta, Vragolović, Šoša, Mislimi, Ačkar
Trener Denis Bezer
 
SEGESTA: Skender, Paez Torrallas, Brossa, Križe, Šipuš, Maorgado, Maapeh, (od 85 Vranić), Wirkoh, Perez, Alapić (od 78 Maltić), Stojaković.
Trener Darko Dražić.
 
Desetkovani Jarun što zbog ozljeda, što zbog kartona, bez Barabana, Tomšića, Špišića, Kelave, Barbarića i Tolića koji su neoporavljeni sjedili na klupi, Tolić je u 88' zamijenio Čičkovića i to je bila jedina zamjena koju je učinio trener Bezer, uz Bambin ramazanski post dočekao je Segestu koja vodi bitku za bodove opstanka u ligi. Segestin roster je pun stranaca, koji su posredstvom možebitnog budućeg Španjolskog partnera osvanuli u momčadi "stare dame".
Ne može se reći da je igra obje momčadi imala potrebnu kvalitetu da bi se nametnula, Jarun je kombinirao na sredini, a vižljasti omaleni brzanci Segeste s lakoćom su rješavali sve ispred svoga kaznenog prostora. Jugović, Mislimi, Blaževski i Vragolović bili su nosioci igre domaćina. Iz jedne dobro odigrane akcije Vragolović lijepo prima loptu u kaznenom prostoru Segeste, spušta je i iz poluokreta šutira i pogađa lijevu malu mrežicu vratara Skendera.
Vodstvo Jaruna nije obeshrabrilo goste, naprotiv oni kroz igru nastoje doći u situaciju za izjednačenje, ali u tome ih sprječava dobro posložena obrana Jaruna.
U drugom dijelu najbolju priliku imali su gosti, netko je odlično šutirao i kad su skoro svi prisutni vidjeli loptu u mreži Gugec fantastičnom paradom brani i skreće loptu u korner. Kako se bližio kraj, gosti su bili sve nervozniji, sve glasnije reagiraju na svaku odluku suca bespotrebno dižući tenzije koje su krivo usmjerene. Kulminacija protesta gostiju dogodila se nakon jednog krivo dosuđenog auta kada klupa gostiju dosta žestoko reagira.
Možda je na nervozu gostiju utjecala vijest u finišu utakmice da Trešnjevka vodi u Petrinji, dok su domaćini smirivali igru da zadrže vodstvo jer i do njih je stigla vijest da je Karlovac okrenuo protiv Kurilovca nakon što je prvo poluvrijeme završio s dva gola zaostatka. Tako je i sučev posljednji zvižduk koji označava kraj utakmice dočekan s dva suprotna raspoloženja, Jarun je slavio pobjedu i ponovno preuzimanje liderske pozicije, a gosti svjesni da uz poraz i pobjedu Trešnjevke na rubu opstanka.
Posebno je ljut nakon utakmice bio trener Dražić koji je najvećeg krivca u porazu našao u suđenju, što po ničemu nema uporišta, a to mu je ukazao i predsjednik Medarić komentarom: " Nemojmo vruće glave", a kad je trener pomenuo jednu situaciju, Medarić je pred nama smireno mu rekao da u toj situaciji sudac nije pogriješio.
Na kraju na raspoloženje nakon utakmice imale su i utakmice u Karlovcu i Petrinji. Netko je u oduševljenju zauzimanja liderske pozicije Jaruna odao počast treneru Karlovca riječima: "Ćuk potvrđuje doktorat u ovoj ligi"