SportNews.hr

prava sportska priča

Vidljiv Kosićev trenerski autoritet u igri Trešnjevke i raspoloženi Burić najzaslužniji za pobjedu Španskog. Josipović nije iskoristio kazneni udarac.

TREŠNJEVKA - ŠPANSKO 4:2 (3:1)
 
ZAGREB - Igralište Graba. Bez gledatelja. Glavni sudac: Komesar (Zagreb). Pomoćni suci: Bilić (Zagreb) i Milačić (Zagreb). Četvrti sudac: Maleš (Zagreb).
Delegat: Kazimović (Samobor)
 
Strijelci:0:1- Ivezić (13), 1:1 - Burić (16), 2:1 - Burić (30), 3:1 - Bajan J. (33) autogol, 3:2 - Bajan J. (76), 4:2 - Burić (84)
  
TREŠNJEVKA: Vojnić, Matošević, Blaškić, Radanović, Tičak, Josipović, Kotarski, Zelić (od 75 Gudelj), Burić (od 87 Kluk), Puklin, Martinko
Trener Kosić
 
ŠPANSKO: Alagaić, Bajan J., Tarle, Golubić, Glavinić (od 69 Lovrić), Ljubičić, Ivezić, Lerotić (od 56 Marković),  Milinović (od 80 Šiprak), Bajan B. (od 56 Mudronja), Crnogorac
Trener Brnas
 
Trešnjevka je pobijedila Špansko i gurnula ga prema dnu tablice, Burić s tri gola najbolji je igrač utakmice. Špansko je povelo iz brze kontre, a na poravnanje nije se dugo čekalo, ubačaj s lijevog boka, visoki skok Burića za njegov gol glavom prvi na utakmici. U prvom poluvremenu Burić je još preciznim šutom donio prednost u 30 minuti, a nakon kornera Jan Bajan je zakucao u vlastitu mrežu, da nije on spreman je bio Blaškić, ubačaj je bio savršen.
Na početku drugog poluvremena u kaznenom prostoru Španskog Burića je Crnogorac povukao u trenutku kada je pucao, omeo ga taman da je lopta fijuknula preko vratnice. Komesar je pokazao na bijelu točku i  Crnogorcu žuti karton koji je već imao jedan iz prvog poluvremena pa je mora put svlačionice. Burić je uzeo loptu s namjerom da puca kazneni udarac, ali Josipović koji je inače izvođač penala u Trešnjevci nije mu dozvolio. Alagić je pročitao Josipovića i obranio njegov šut, lopta se odbila ponovo do Josipovića koji ni iz ove situacije nije uspio zatresti mrežu gostiju. Josipović je imao još jedan zicer kada je izbačen sam pred Alagića, koji je po drugi puta izašao kao pobjednik, devetka Trešnjevke snažno je opalila loptu u njegovo tijelo.
Domaći igrači su potpuno usporili i energetski pali iako su imali igrača više i grogiranog suparnika kojeg u utakmicu vraća golom Jan Bajan. Nastala je jurnjava od jednog do drugog gola, gosti iz Španskog osjetili su da bi mogli i do boda, a domaćini su htjeli zabiti još jedan gol kako bi utakmicu mirno priveli kraju. Ono do čega uvijek dovede takav razvoj utakmice je nekakva kardinalna greška koja odluči utakmicu i ovaj puta se upravo tako dogodilo, netko je od igrača gostiju nespretno vratio loptu ravno do samoga Burića, a ovaj s nekih osamnaest metara šalje je pokraj istrčalog vratara Alagića u praznu mrežu.
Pobjeda je Trešnjevku odvojila od začelja prema mirnijoj sredini iako još nije osigurala miran san, a Špansko je palo na pretposljednje mjesto nakon što je HAŠK odnio puni plijen od Kurilovca i Segesta sa sedam golova ispratila Zagorec iz Siska i u vrlo nezavidnoj situaciji se nalazi u finišu prvenstva.