SportNews.hr

prava sportska priča

Ponikve nisu ni blizu jesenskoj berbi bodova, ne igra najbolji Štimac. Bistra zaslužila neodlučeno. Novi trener Grlić, s međunarodnim iskustvom, usađuje nove navike

PONIKVE - BISTRA 1:1 (0:0)

ZAGREB - Igralište u Stenjevcu. Bez gledatelja. Glavni sudac: Pajač (Zelina) 8. Pomoćni suci: Kamenarić (Zelina) i Kolarević (Zagreb). Četvrti sudac: Lacković (Jablanovec). Delegat: Crnojević (Novska).

STRIJELCI: 1:0 - Banovec (50), 1:1 - Matošević (58).

PONIKVE: Orlović 7, Cvitanović 6,5, Bagarić 6, Miklečić 6, Mioč 6, Kahlina 6 (od 80. Perišić -), Banovec 7,5, Azizi 7, Bartolić 6,5 (od 73. Vrančić 6), Lojber 6 (od 80. Kapović -), Brajko 6. Trener Pipinić 6,5.

BISTRA: Rihtar 7, Jakopić 6 (od 55. Hanžek 7), Kunštić 6,5, Kotarski 6, Vodopljak 6, Jolić 7,5 (od 83. Božić -), Matošević 7, Kukec 7, Grozdek 6 (od 55. Rašić 6,5), Misimi 6,5, Matos 6 (od 55. Šturlan 6,5). Trener Grlić 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Jolić (Bistra).

Ponikvaško proljeće nije ni polovicu tako uspješno kao što je bila jesen. Poslije 11 utakmica u prvoj polusezoni, nakon gostovanja u Bistri, Ponikve su imale 21 bod. Poslije današnjeg uzvratnog dvoboja i 11 odigranih kola Ponikve su skupile samo deset bodova. Relativno dobra i sigurna osma pozicija Ponikvi na ljestvici zapravo je proizvod jesenskog učinka.
Dok smo čekali početak utakmice sreli smo najboljeg igrača Ponikvi Grgu Štimca. Sjedio je na stepenicama klupskih prostorija: "Ozlijedio sam nogu 17. travnja na gostovanju protiv HAŠK-a i od onda ne igram", objašnjavao je Štimac i to je vjerojatno jedan od razloga slabijih rezultata.
Premda se već godinu dana jako nameće 20-godišnji srednji vezni Luka Banovec, Ponikve još nemaju tečnu i povezanu igru kakvoj očito nedostaje Štimac. Ni srednji napadač Nikola Brajko nije onako opasan kao što je bio dok je igrao u Kurilovcu. Očekuje se i da krila Bartolić i Lojber budu prodornija i konkretnija kao što je Bartolić bio kod gola.
Bistra je u cijelom susretu bila ravnopravna. Jest da su Ponikve u prvom poluvremenu dvaput pogodile stativu, ali su i gosti imali svoje šanse, pa i jednu vrlo povoljnu u 61. minuti kod omjera 1:1. Novi trener Damir Grlić, s međunarodnom karijerom, poznat i po suradnji s Ilijom Lončerevićem koji je uoči utakmice s HAŠK-om 11. travnja preuzeo klupu, nastoji usaditi neke nove navike. Postiglo se nekoliko uspješnih rezultata (protiv Gaja Mače, Španskog, Vrbovca pa i Zagorca neodlučenim u gostima), kao i plasman u Kupu. U sedam utakmica 12 bodova nije malo. I dalje najbolji igrač je srednji vezni Ivan Jolić koji je na žalost u 83. minuti morao napustiti utakmicu na nosilima.