SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje je u derbiju poraženo od Jaruna na svom terenu. Poslije sjajne serije dogodio se peh u najvažnijem trenutku. Jarun ima dva boda prednosti i bliži je cilju. Jugović je odigrao sjajno, Guja se izjednačio s Prijićem

Situacija trećeg gola Jaruna kojeg je sudac poništio prethodno pkazavši na centar.Situacija trećeg gola Jaruna kojeg je sudac poništio prethodno pkazavši na centar.

TRNJE - JARUN 1:2 (1:1)

ZAGREB - Igralište u Trnju. Bez gledatelja. Glavni sudac: Antunović (Velika Gorica) 6. Pomoćni suci: Zobenica i Mihalj (Velika Gorica). Četvrti sudac: Jerbić (Velika Gorica). Delegat: Grgić (Duga Resa).

STRIJELCI: 1:0 - Guja (3), 1:1 - Filipović autogol (28), 1:2 - Ribić autogol (48).

TRNJE: Gudelj 6, Ribić 6, Marić 6, Džijan 6,5, Kćira 6 (od 56. Marelja 6), Ceraj 6 (od 67. Pavlek 6), Mandić 6 (od 85. Valković -), Gašparac 6 (od 56. Lipovac 6), Darojković 6, Filipović 6 (od 85. Poldrugač -), Guja 7. Trener Vidović 6.

JARUN: Spudić 6, Blaževski 7, Proleta 7, Šoša 7,5, Vrbanić 7, Jugović 8, Ačkar 7,5, Tomšić 7 (od 68. Tolić 7) Vragolović 7,5 (od 81. Radoš -), Špišić 8, Baraban 7. Trener Bezer 7,5.


Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Jugović (Jarun).

Ako izuzmemo kašljucanje Lokomotive, grad Zagreb u ovoj nogometnoj sezoni ima razloga za ponos. Dinamo je u Prvoj HNL i Kupu na dohvat najvećih ostvarenja, u Europi je već odigrao blistavo, trener Igor Cvitanović s drugom momčadi Dinama u posljednje vrijeme čini čuda. U Drugoj i središnjoj skupini 3. HNL zagrebački klubovi su u centru zbivanja. Rudeš i Hrvatski dragovoljac odigrat će u utorak možda presudnu utakmicu za plasman u Prvu HNL. U Trnju su podjednak susret odigrali Trnje i Jarun, ali s ambicijom da budu prvaci i poslije kvalifikacija novi drugoligaši. Velika je šteta što se zbog bolesti Covid 19 dvoboj u Trnju formalno morao igrati bez publike, iako baš i nije bilo tako.
Nekoliko sezona unatrag nije bilo tako iscrpljujućeg konkurentskog nadmetanja i toliko uloženog napora i sredstava kao ove sezone između Jolićeva Jaruna i Sivrićeva Trnja. Možda još samo 2017. kada je u Drugu HNL ulazila Kustošija, ali nije bilo baš točno tako jer se tu "motao" i Vinogradar. Kada je 2019. ulazila Dubrava, uključio se i Orijent.
Poslije sjajnih ovoporoljetnih rezultata, 10 pobjeda i jednog neodlučenog rezultata, Trnje je poraženo na svom terenu od najizravnijeg suparnika. Teško se moglo dogoditi da baš nigdje ne posrne, no peh je što se to dogodilo u najvažnijoj utakmici. Već u srijedu u Vrapču, iako je Trnje pobijedilo, doduše teško, vidjelo se kako je počelo ponestajati svježine. Filipović nije odigrao dobro, a nije ni danas. Guja se u Vrapču mučio nije zabio i tek je danas dostigao Prijića na ljestvici strijelaca, ali to nije bio onaj poznati neuhvatljivi Guja.
Jarun je na kraju jesenskog dijela imao veliku prednost nad Trnjem: četiri boda i utakmicu manje, sada na prvom mjestu ima dva boda više od Trnja. Možda će jesenski zaostatak Trnja na kraju ipak biti odlučujući. Iako je tijekom prvenstva Jarun doživio dva neočekivana i teška poraza: u Dugom Selu 0:3 i u Lučkom 0:5. Više nema velikih derbija, ali Jarun mora u Mače, Petrinju...Trnje kao da ima lakši raspored, no ide u Krapinu i ima dva boda manje. Jednima i drugima još treba licencija koju posustali Kurilovec ima, a čini se gubi volju. Kako će se to riješiti?
Jedna od tema je svakako, je li predsjednik Jaruna Grgo Jolić pogriješio kada je zimus otpustio Prijića i doveo Barabana. Prijić je u 11 jesenskih utakmica zabio 11 golova, Baraban u isto toliko proljetnih deset. Prema tome Jolić i nije pogriješio. Veliki hendikep Jaruna je neigranje ozlijeđenog Mateja Kelave koji je doveden iz Kustošije da dodaje i zabija. Jugović i Kelava bili su još u Kustošiji sjajni tandem. Jugović je danas pokazao da može i njegov angažman na početku utakmice kao da je usmjerio ishod.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room