SportNews.hr

prava sportska priča

Špansko bi samo čudo moglo spasiti od ispadanja, a nisu sigurni ni Vrbovec, Mladost i Vrapče. Karlovac je pod trenerom Ćukom jako napredovao i s obzirom na reorganizaciju u sezoni 2022./2023. otvaraju mu se velike mogućnosti

Sreten ĆukSreten Ćuk

ZAGREB - Igralište u Španskom. Gledatelja: 50. Glavni sudac: Meglić (Krapinske Toplice) 6,5. Pomoćni suci: Sinković (Lepajci) i Gamilec (Krapina). Četvrta sutkinja: Karla Šegota (Zagreb). Delegat: Frklić (Karlovac).

STRIJELCI: 0:1 - Sušilović (26), 1:1 - Ljubičić (58), 2:1 - Ljubičić (66) 11 m, 2:2 - Sušilović (85).

ŠPANSKO: Gujić 7, Milinović 6, Crnogorac 6, Ivezić 6, Bencek 6, Lerotić 6 (od 67. Jurišić 6), Glavinić 6, Ljubičić 7,5, B. Bajan 5,5 (od 34. Mudronja 6), Strmečki 6 (od 78. Kokorić -), Gaviria 5,5 (od 46. Tarle 6). Trener Brnas 6.

KARLOVAC 1919: Bogović 6, Prpić 6, Pausić 6, Knezović 6, Srpak 6, Pribanić 6,5, Marinić 6, Mićunović 6 (od 56. Mamić 6), Sušilović 8, Đukić 6 (od 56. Bagarić 6), Čakarić 6 (od 55. Soldo 6). Trener Ćuk 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Sušilović (Karlovac 1919).

Kada je u prvom kolu ovog prvenstva 22. kolovoza prošle godine Špansko pobijedilo u Vrapču s 2:1, iako 50 minuta s igračem manje, činilo se kako Špansko, ne samo da neće imati nikakvih problema oko ostanka, nego se, s obzirom na snagu momčadi, može boriti i za vrh ljestvice. No, razvoj događaja u prvenstvu donio je sasvim drugu priču. Na početku igrali su Klarić, Jazvić, Brnić, Pavlic, Dragović i još neki kojih duže ili kraće vrijeme više nema. Sada je situacija sasvim drukčija. Kolo prije kraja prvenstva Špansko je na domaćem terenu remiziralo s Karlovce 1919, na posljednjem je mjestu i postoje vrlo mali izgledi da i na kraju ne bude tako. Zadnji obvezno ispada i Špansko bi samo čudom moglo izbjeći takvu sudbinu. Ali nisu sigurni ni Vrbovec, Mladost Petrinja i Vrapče. Ako se Jarun ne kvalificira za Drugu HNL ispast će dva kluba. Samo pobjeda Vrapča nad Zagorcem i Mladosti nad Maksimirom donijet će tim klubovima mir. Špansko neće biti zadnje ako u subotu pobijedi u Trnju, a Vrbovec izgubi u Jarunu, jer je u međusobnim susretima bolje.
Utakmica između Španskog i Karlovca imala je zanimljiv tijek, no ne baš kvalitetan, kao uostalom i čitavo ovo prvenstvo. Činjenica da petoplasirano Lučko koje je dobilo infrastrukturnu i financijsku licenciju za drugu ligu, za Jarunom i Trnjem zaostaje 30-ak bodova, govori samo za sebe. Neobjašnjivo je posrtanje Kurilovca, na trećem mjestu, koje je također dobilo licenciju. Za Jarunom i Trnjem zaostaje više od deset bodova. Konačnu ocjenu kvalitete prvenstva dat će rezultati Jaruna u drugoligaškim kvalifikacijama.
Karlovac je pod trenerom Sretenom Ćukom koji ima prvoligaško iskustvo, jako napredovao, te ako on i Neven Šprajcer i u novom prvenstvu nastave suradnju, klub sa 100 godišnjom tradicijom, mogao bi do nove jedinstvene treće hrvatske nogometne lige, pa i do Druge HNL. U sezoni 2022./2023. ta dva ranga imat će status prve i druge lige.
-Prvak treće HNL Središte i u idućoj sezoni moći u kvalifikacije za sadašnju Drugu, a buduću Prvu HNL, dok će prva tri kluba Središta ući u novu jedinstvenu treću (zapravo drugu) HNL, podsjeća Ćuk. Sa Zapada će ući jedan klub.
Karlovac je u prvom poluvremenu nadigrao Špansko i osim vodećeg pogotka imao je tri vrlo izgledne šanse. Početkom drugog poluvremena domaći su zaigrali tako dobro da je već u 66. minuti bilo 2:1 za njih. Karlovac je neočekivano popustio, ali ne toliko da bio doživio poraz.