SportNews.hr

prava sportska priča

Matineja na Trnju počela svečarski, uručeni trofeji za Fair play klubu i Marku Guji za najboljeg strijelca prošle sezone. Dobra igra Mladosti i promašji mladog Sopića na kraju donijeli radost Petrinjcima.

TRNJE - MLADOST PETRINJA 1:1 (1:0)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: . Glavni sudac: Jerbić (Velika Gorica). Pomoćni suci: Pranjić (Dugo selo) i Krznarić (Velika Gorica). Četvrti sudac: Meić (Donje Potočje). Delegat: Brcković (Duga Resa). 

STRIJELCI: 1:0 - Guja (19), 1:1 - Korečić (61)

TRNJE: Gudelj, Džijan, Marić, Guja, Stopić (od 85 Brodarić), Mesec, Ribić, Kanceljak (od 75 Fernandes Dos Passos Lucas), Mandić ( od 85 Lipovac), Sedlaček, Međimorec

Trener: Rajko Vidović


MLADOST PETRINJA: Jelavić, Dolovčak, Saiti, Mašić (od 66 Godić), Hadžić, Baniček (od 46 Korečić), Lovrić, Pličanić (od 46 Amoateng), Čavar (od 66 Hrnčević), Cvitanović, Vučak

Trener Boris Perković

Trnjanska matineja počela je svečano, Zorislav Srebrić uručio je na početku utakmice Jakovu Sivriću predsjedniku Trnja trofej Fair play za prošlu sezonu, Marku Guji za najboljeg strijelca. Guja je nastavio zabijati i donio vodstvo koje je Trnje zadržalo do odmora. Roster Trnja vrvi igračkim autoritetima, Gudelj, Guja, Mandić, Marić, Mesec, Ribić, Sedlaček, Kanceljak što je pokazalo u prvom poluvremenu kada je dominiralo, a Petrinjci su se pametno branili i na odmor otišli s golom zaostatka.

U nastavku trener gostiju Perković uvodi Korečića i Amoatenga,a nešto kasnije i Hrnčevića, Trnje je imalo posjed ali završnica nije štimala. Korečić je poravnao, možda je i Gudelj mogao bolje reagirati, a i dva izleta s poigravanjem suparničkih napadača danas su ostala nekažnjena, a mogla su skupo stajati momčad, trener Rajko Vidović morat će ozbiljno s njim porazgovarati.

Trnje ima posjed, Mladost je opasna iz protuudara. Posljednjih dvadesetak minuta igrala se otvorena utakmica, mladi Stopić u nekoliko navrata propustio se proslaviti, nije zabio što se kaže "zicer" tata Željko je sve gledao s tribine igrališta u Trnju, bilo bi zanimljivo čuti što je sinu rekao nakon utakmice.

Trnje ima potpuno novu momčad, respektabilnih imena koja se mora još uigrati, dojma smo kako prvenstvo bude odmicalo da će biti izuzetno snažni. Mladost se također pokazala konkurentnom, koju vodi trenerski lisac Boris Perković.
- Igrački autoritet se dokazuje na terenu maksimalnim učinkom, od stare slave se ne živi, samo je kratko mrzovoljno prokomentirao utakmicu. Vidno je bilo njegovo nezadovoljstvo, dok je Boris Perković zračio zadovoljstvom osvojenim bodom.

- Pribojavao sam se ove utakmice, jer smo u srijedu igrali Kup sa Sesvetama, istrošili smo se i još k tome nesretno na penale izgubili. Svjesno smo izostavili neke igrače na početku, cilj je bio da prvo poluvrijeme izdržimo koliko možemo, Trnje je bilo bolje vodili su 1:0, u drugom poluvremenu smo se podigli, igrali bolje nego u prvom. Zadnjih dvadeset minuta utakmica je mogla otići na bilo koju stranu, imali smo tri četiri izrazite kontre i da je bilo malo više mirnoće bilo bi bolje i Trnje je imalo svoje prilike, naš vratar je branio vrhunski. Bod kod jednog od favorita prvenstva veliki je uspjeh za nas.