SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Bezer o utakmici s Ponikvama: "Najvatreniji navijači Vrapča i Ponikvi bacili su u subotu stotinu baklji, ali ni jedna nije pala na teren". Uoči susreta u Dugom Selu Bezer kaže: "Nadam se da će nas podcijeniti"

Sa osam mlađih igrača i praktički bez ijednog standardnog "starog" iz prošle natjecateljske godine Vrapče je, s Denisom Bezerom na trenerskoj klupi, pobijedilo Ponikve sa 2:1. Rezultat nije poticajan samo zbog činjenice da se malo tko nadao kako će Vrapče biti više od  momčadi na kojoj će se popravljati gol razlika. Naime, nastupila je duboka promjena, ostavkom dugogodišnjeg predsjednika, dragovoljački i nogometno utjecajnog Toma Kačinarija, prijatelja pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i Zdravka Mamića, bjegunca u BiH i presudom na zatvor osuđenog "gazde" hrvatskog nogometa. Tom Kačinari je ostao na "suhom" i nije više bilo smisla ostati na čelu kluba. sve je trebalo početi iznova. No, vratio se trener Denis Bezer još relativno mlad (46), u početku karijere deset godina trener Vrapča. Iza Bezera je i razdoblje prvog suradnika Ćire Blažević u tada prvoligaškom NK Zagrebu, te uz ostale vođenje drugoligaša Sesveta i Kustošije. Bezer je u lipnju putem kvalifikacija uveo Jarun u Drugu HNL, što je bio njegov izuzetan osobni domašaj i s obzirom na zdravstvene probleme. Bezer je u lipnju preuzeo potpuno obnovljenu momčad Vrapča koja osim Tomšića nema nijednog afirmiranog trećeligaškog igrača. Čeka se da Matej Ćosić (25) stekne pravo nastupa. Ali među aktualnim ima "materijala" iz kojeg bi Bezer mogao napraviti dobre proizvode.
Utakmice između Vrapča i Ponikvi već gotovo 70 godina, od kad su Ponikve počele službeno igrati (Vrapče se natječe od 1938.), nisu samo natjecateljski užitak nego i kvartovsko rivalstvo, kakvog više gotovo i nema u gradu Zagrebu. Do jučer bili su to Dubrava i Maksimir, dok su igrali u istoj ligi, donekle Jarun i Trnje, davno Lokomotiva (Kajzerica) i Trešnjevka, Rudeš i Prečko, Tekstilac Ravnice  i Sloga, Kustošija i Vrapče.
"Najvatreniji navijači Vrapča i Ponikvi bacili su u subotu stotinu baklji, ali ni jedna nije pala u teren", kaže trener Bezer.
Kako Bezer  prosuđuje domete "novog Vrapča"? 
"Dečki su klapa i to me najviše veseli", ističe trener.
Dugo Selo je u prvenstvo ušlo silovito, a u subotu u drugom kolu Vrapče gostuje u Dugom Selu?
"Nadam se da će nas podcijeniti", poručio je Bezer.