SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorski klubovi vode igru. Klub iz Krapine konačno je angažirao pouzdanog vratara Bručija, što dugo nije imao i zahvaljujući njemu i strijelcu Hoiću pobijedio je u Lučkom. Portugalac Sambu Carbal kod domaćih nije se dokazao

Foto: Milorad Marin VidekovićFoto: Milorad Marin Videković

LUČKO - ZAGOREC 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Kelihar (Velika Gorica). Pomoćni sudac: Vitez (Kobilić). Pomoćna sutkinja: Ivona Pejić (Zagreb). Četvrti sudac: Hren (Zagreb). Delegatkinja: Nada Žarković (Zagreb).

STRIJELAC: 0:1 - Hoić (59).

LUČKO: Marcos Jovićević 6,5, Bubnić 6, Kulenović 5, Mario Jazvić 5,5, Čurek 6, Belak 6 (od Matej Jazvić -), Horvat 6, Sambu Cabrala 6, Dianežević 6, Filip Jovićević 5,5 (od 84. Ćosić -), Bajan 5,5 (od 68. Čičković 5,5). Trener Vidak 5,5.

ZAGOREC: Bruči 7,5, Landripet 6, Braun 6,5, Grgić 6,5, Vučemilović-Vranjić 6,5, Antonio Majcenić 6,5, Aščić 5,5 (od 71. Strabić 6), Radoš 6 (od 84. Mlinarić -), Matija Majcenić 6 (od 73. Pelko 6), Hoić 7,5, Smrekar 6,5 (od 85. Mbella -). Trener Milinović 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Hoić (Zagorec).

Zagorec iz Krapine pobijedio je u Lučkom i poslije dvije utakmice na početku prvenstva bodovno dijeli prvo i drugo mjesto s Gajem iz Mača. To će reći kako zasad Zagorci vode igru.
Osim pobjede za klub iz Krapine je vrlo bitno da je najzad angažirao pouzdanog golmana, što godinama nije bio slučaj. Novi vratar Zagorca Matija Bruči (20) počeo je u NK Zagrebu, a do 18. kolovoza bio je član Rudeša koji ga nije uvažio, ili su u pitanju bile druge igre, što je vjerojatnije. Iako je igrač dvoboja u Lučkom bio Matej Hoić, također 20-godišnjak i jedini strijelac, Bruči je svojom sigurnošću pružio dodatnu snagu za sva tri boda.
Kada se činilo da bi kapetan Zagorca i sportski direktor Matija Smrekar trebao biti zamijenjen, jer kao da manje trenira otkad je i na direktorskoj funkciji, on se snagom svog tijela oslobodio Kulenovića i dodao Hoiću koji je svladao Marcosa Jovićevića. Sina donedavnog trenera Dinama Igora Jovićevića i brata lijevog krila Lučkog Filipa Jovićevića.
Momčad iz Krapine ima i ukupno dobru obranu, trener Milinović povremeno igra i s petoricom u zadnjoj liniji. Slabijom se pokazao zadnji vezni Jakov Aščić.
Poslije neodlučenog rezultata (3:3) u prvom kolu protiv HAŠK-a u gostima i dva gola novaka, tamnoputog Portugalca, podrijetlom iz Gvineje Bissao, 20-godišnjeg Sambu Cabrala, izgledalo je da je Lučko sastavilo dobru momčad i pronašlo pravog strijelca, ali se u drugom kolu, na svom terenu, to nije potvrdilo. Sambu Camrala je oniski i lagani prednji vezni, dobar tehničar i samo na trenutke pojačanje. U prvom poluvremenu se činilo kako Sambu Cabrala može, no u drugom je sasvim nestao. Tako se otprilike gibala i igra Lučkog.
Utakmicu je gledao i trener novaka Lukavaca Slaven Batovanja Gičev. Njegov klub u srijedu u trećem kolu na igralištu u Kurilovcu prima u goste momčad Lučkog. Na dolasku Batovanja Gičev je govorio o dobrom Lučkom i ne tako dobrom Zagorcu. Na kraju je bilo drukčije. No, trener Lukavca se nije dao: "Može Lučko puno bolje."
To tek treba vidjeti.