SportNews.hr

prava sportska priča

Karlovac pobjedom nad Gajem iz Mača istaknuo najozbiljniju kandidaturu za prvaka, njegov stadion je među boljima u Hrvatskoj, a ima i trenera Ćuka kojeg se u Karlovcu poštuje.

 
KARLOVAC 1919 - GAJ MAČE 4:0 (1:0)
 
KARLOVAC - Stadion: Branko Čavlović-Čavlek. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Jerbić (Velika Gorica). Pomoćni suci: Geller (Sv Ivan Zelina) i Mužar (Velika Gorica). Četvrti sudac: Petrunić (Zagradci).  Delegat: Crnojević (Novska).
 
STRIJELCI: 1:0 - Olmo (3), 2:0 - Marinić (61), 3:0 - Čakarić (62), 4:0- Čakarić (76)
 
KARLOVAC: Paus-Kunšt, Sušilović, Vratarić, Knezović, Bagarić (od 79 Cahani), Marinić (od 79 Mićunović), Mamić, Prpić (od 70 Vucelić), Čakarić (od 83 Zavalić), Pribanić (od 70 Dadić)
Trener Sreten Ćuk
 
GAJ: Strahonja, Vukadin, Sambol, Postonjski, Haramustek, Šaban, Rihtar (od 67 Deak), Josipović (od 62 Tomek), Benčić M. (od 77 Krpanec), Cvrtila, Kovačić (od 46 Kotarski)
Trener Vladimir Tuweg
 
Najljepši i najbolji stadion 3.lige središte pod reflektorima ugostio je u derbiju kola domaćina Karlovc i goste Gaj z Mača. Gaju je izostao prvi vratar Bobinac zbog visoke temperature koju je dobio danas, zamijenio ga je mlađahni sedamnaestogodišnji Kristijan Strahonja.
Olmo Carlos, brat poznatijeg Dania na samom početku utakmice iskoristio je neiskustvo Strahonje i odbijenu loptu pospremio u njegovu mrežu. Kasnije je Strahonja imao dvije obrane, izvadio je lopte koje smo već vidjeli u mreži vrhunskim reakcijama što je otupilo oštricu napada goropadnih Karlovčana.
Karlovac igra dosta agresivno, s brzom tranzicijom prema protivničkom golu, napada u intervalima i tada su jako opasni, iskusna obrana Mača uspjeva se oduprijeti i na odmor se odlazi s minimalnom prednošću domaćina.
Odolijevalo je Mače sve do 61', dosuđen je prekršaj malo ispred šesnaesterca po sredini, Marinić silovito tuče po zemlji i "probija" mladog Strahonju. Čakarić minutu kasnije podiže na 3:0, a u 76' izbija sam pred Strahonju kojeg zaobilazi i u praznu mrežu šalje loptu za konačnih 4:0.
Karlovac je istaknuo kandidaturu za vrh, želi u rang više što mu omogućuje izvanredna infrastruktura, momčad bez istaknutih pojedinaca, djeluje kompaktno s preciznom pas igrom, brzom tranzicijom i agresijom nameće se suparnicima.
U klubu zasluge za takvu igru svi odreda pripisuju treneru Ćuku, njega se poštuje, a on s momčadi uzvraća dobrom igrom s puno golova, u dvije domaćinske utakmice njegovi dečki zabili su ih deset.
Ono što smo danas vidjeli na stadionu koji nosi ime Karlovačke nogometne legende Branka Čavlovića-Čavleka navodi nas na zaključak da je Karlovac najozbiljniji kandidat za prvaka.