SportNews.hr

prava sportska priča

Derbi u Maču završio bez golova podjelom bodova. Josipović bivši igrač Dugog Sela nije iskoristio šansu iz koje se rijetko, skoro nikada ne promašuje.

MAČE - Igralište NK Gaj. Gledatelja: -. Glavni sudac: Jović Juraj (Zagreb) . Pomoćni suci: Jakopec i Radi ć (Zagreb). Četvrti sudac: Jović Grgur (Zagreb). Delegat: Crnojević (Novska).

GAJ: Bobinec, Brlečić, Vukadin, Sambol, Postonjski (od 52 Cvrtila), Haramustek, Šaban, Biškup, Josipović, Benčić (od 69 Deak), Šinko (od 81 Tomek)
Trener Tuweg.

DUGO SELO: Anić, Mikulić, Filipović, Darojković, Rašić, Radović (od 60 Grgić L.), Kovačić, Grgić M (od 46 Puretić), Slunjski, Čečura, Talan (od 46 Cetina) 
Trener Božić.

Već kod samog dolaska u Mače na igralište osjetilo se po naboju i revnošću redara koliko ova utakmica domaćinima znači. Njihov najveći rival Zagorec iz Krapine prosuo je bodove na gostovanju kod Ravnica u goste im je stiglo Dugo Selo, pobjedom Gaj je mogao oboje preskočiti i zasjesti na čelo prvenstvene tablice.

Derbi je počeo žustro, gosti su krenuli oštro Darojković je radio nered obrani Gaja koji je srećom sačuvao mrežu netaknutu, a potom domaćini preuzimaju igru pod svoje. Šaban je izvanredno proigrao Josipovića koji prima loptu, Anić vratar gostiju je na koljenima dva metra ispred njega i umjesto da ga bivši igrač Dugog Sela pita kamo da mu pošalje loptu u mrežu, lijevo, desno ili iznad njega on se nekim čudom odlučio zabiti ravno u njega. Najveća prilika utakmice je nepovratno upropaštena. Imao je Gaj u tom periodu igre prilika koje nije iskoristio i sva sreća da nije zbog toga kažnjen. Dugo Selo je igralo dobro imali su i oni svoje prilike, djelovali su kao da su zadovoljni bodom, uz dodatni napor možda su mogli do punog plijena. Na kraju podjela bodova je najpravednija jer niti jedna momčad nije pokazala žar za više, kao da su više vodili računa da ne izgube nego kako doći do pobjede.
Susreli smo nogometnog zanesenjaka iz Krapine Nenada Kozinu koji je utakmicu promatrao iz jednog dvorišta, popričali smo s njim o ovogodišnjoj trećeligaškoj sezoni, on je bio zadovoljan što je njegov Zagorec i nakon ovoga kola ostao vodeći na tablici i nada se da će se konačno domoći druge lige. Dogovorili smo suradnju i njegove video uratke objavljivat ćemo ubuduće na našoj FB stranici.

Eto dragi naši redari iz Mača naš dolazak na utakmicu je zbog derbija, zbog nogometa i sporta, ne dolazimo mi zbog vas, niti zbog uprave bilo kojeg kluba, nije nam namjera raditi nikome nevolju, mi smo tu zbog igrača i trenera jer oni su nama važni akteri. Vrijednost i važnost osobe ne čini moć funkcije i ono što zbog nje može, već ono što osoba čini za ugled i pozitivnu sliku svoga kluba.