SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje je zasluženo pobijedilo Gaj. Gosti iz Zagorja prigovaraju na suđenje Čužića za što im je on dao materijala. Marko Nujić iz gledališta pružao potporu igračima.

 

TRNJE - GAJ MAČE 3:1 (0:0)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Čužić (Velika Gorica). Pomoćni suci: Vitez (Kobilić) i Kupres (Samobor). Četvrti sudac: Marinčević (Mićevac). Delegat:Frklić (Karlovac). 

STRIJELCI: 1:0 - Šalić (60), 1:1 - Rihtar (70), 2:1 - Šalić (86), 3:1 - Kanceljak (88) 3:2 - Vukadin (90+2)

TRNJE: Gudelj, Džijan, Štimac, Ceraj, Mesec (od 90 Mehmeti), Lipovac (od 59 Šalić), Ribić, Kanceljak (od 90 Vidović), Mandić, Međimorec (od 84 Čolić), Fernandes (od 59 Sedlaček)

Trener Vidović.

GAJ MAČE: Bobinec, Deak, Brlečić, Šinko (od 46 Rihtar), Haramustek, Šaban, Cvrtila (od 68 Kotarski), Postonjski, Vukadin, Josipović, Benčić (od 68 Tomek)

Trener Tuweg.

Izvanredna posljednja utakmica 13. kola na Trnju, sraz dvije momčadi s pregršt igračkih autoriteta. Trnje je propustilo u prvom dijelu iskoristiti tri izvrsne prilike pa se na odmor otišlo bez golova. Nešto je na kraju zaiskrilo među igračima što se brzo primirilo. U nastavku ravnopravno nadmetanje, a onda na scenu stupa Šalić koji čim je ušao pogađa za vodstvo odlično poslužen od Ribića, obrana Gaja je zadrijemala. Rihtar je sve nadvisio na ubačaj iz kornera i ubacio iza leđa Gudelja. Pred sam kraj utakmice kada se činilo da će ona završiti bez pobjednika, nespretna intervencija Bobinca gostujućeg vratara koji ispucanu loptu izbija ravno na nogu Šalića koji ne oklijevajući pogađa praznu mrežu gostiju. Dvije minute kasnije Kanceljak koristi konfuziju u obrani Gaja i podiže prednost Trnja na 3:1. U sudačkoj nadoknadi Vukadin je nadvisio obranu Trnja i postiže gol za konačni 3:2.

Gosti iz Zagorja nezadovoljni su bili dijeljenjem pravde suca Čužića, s pravom iz našeg kuta gledanja. Ne može se reći da je suđenje pomoglo Trnju, ali neke odluke u najmanju ruku su neovisnom promatraču neobjašnjive. Niti gosti razloge poraza ne trebaju tražiti u suđenju već u vlastitim pogreškama koje je Trnje strpljenjem, upornošću i spretnošću iskoristilo i sasvim zasluženo slavilo pobjedu. Za dobrobit nogometa nije dobar odnos i Čužićev način dijeljenja pravde, ono je bilo takvo da je utakmica mogla otići u incident, a Čužić kojeg pamtimo s drugoligaških terena pogotovo onoga iz Sigeta gdje si je osigurao spomenik odmah do legendarnog predsjednika Spajića treba imati na pameti da Trnje nije HD, a i da nije u situaciji u kojoj se nekoć klub iz Sigeta nalazio.

Danas se na Trnju u gledalištu pojavio i sportski direktor u ostavci Marko Nujić, koji je najzaslužniji za ovaj respektabilni roster Trnja. Nije htio govoriti o svojoj ostavci koju kako čujemo uprava nije prihvatila, a ovih dana se očekuje i sastanak na kojem će se o njoj raspravljati. Prema našim saznanjima igrači vjeruju i podržavaju Nujića, njihovo nezadovoljstvo je druge prirode s kojom sportski direktor nema veze.