SportNews.hr

prava sportska priča

Danijel Pranjić s Tihanom Nemčić odradio prvi trening s Trnjem. Uvjeren sam u svoj rad i kvalitetu, Tihana je puna znanja, rekao je

Trnje ima novoga trenera, to je Danijel Pranjić Hrvatski reprezentativac čija je nogometna karijera impozantna. Pranjić je iz rodnih Našica preko Osijeka i Dinama Zagreb otišao u Heerenveen, a potom u Bayern Minhen što je vrhunac njegove karijere, a potom je tri godine nosio dres Panathinaikosa u koji je došao nakon Sportinga i Celte Vigo. Pranjić je skupio 58 nastupa za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Tihana Nemčić Križevčanka, desna je ruka Pranjića ima diplomu doktora nogometa, a poznata je kao igračica futsala u kojem je ostvarila i međunarodnu karijeru.
Pitali smo Pranjića što ćemo napisati za prvi put?

- Što napisati za prvi put? Eto preko Trnja do zvijezda, našalio se a potom nastavio, desilo se sasvim slučajno, sasvim iznenada. To je tako u nogometu jedan ode drugi dođe. Drago mi je da sam došao u Trnje, jer po svemu što sam čuo klub ima bogatu povijest, stabilan je trećeligaš, a ja ću pokušati sa svojom suradnicom Tihanom Nemčić napraviti ih još stabilnijima. Važno je da igrači na kraju budu zadovoljni, uvjeren sam u svoj rad i svoju kvalitetu, a na kraju će rezultat pokazati da li je uprava dobro izabrala.

Danijel Pranjić je nogometno ime, sada u trenerskoj ulozi.

- Biti nogometaš i biti trener to su dvije različite kategorije, ja sam bio dobar nogometaš, vjerojatno, ne volim pričati o sebi. Kakav ću biti kao trener vrijeme će pokazati, uvjeren sam u svoj rad i kvalitetu, a nadam se da ću uspjeti prenijeti onog svog iskustva što sam stekao ovim mladim dečkima. Volim raditi s mladom ekipom, vjerujem da su oni kao spužva i da će upijati dobro. Moj cilj je uvijek velik, kada vidim da je protekloj polusezoni Trnje osvojilo 29 bodova s osam pobjeda, mi ćemo to probati nadmašiti, ako to uspijemo onda smo napravili dobar posao.

Od kuda suradnja s Tihanom?

- Tihana je bila sa mnom i u Dubravi i pokazala se kao fantastičan suradnik, a što je najbitnije puna je znanja. To meni paše, koliko je meni poznato ovo će biti prvi put u povijesti Hrvatskog nogometa da će žena biti šef struke jednog kluba zato što ja nemam papir da budem glavni trener. Bit će mi drago da napravimo dobar rezultat i zbog nje.

- Moja budućnost i život je nogomet, time se bavim i to mi je posao, a biti na terenu pogotovo u stožeru Danijela Pranjića meni je prilika. Naravno da učim i razvijam se dalje u tome području. Prije treninga napravili smo uvodni sastanak, Trnje ima dobru mladu ekipu s dobrom atmosferom i energijom. Imamo punu podršku od vodstva kluba, mi smo spremni raditi kao i oni isto. Treća liga je zanimljiva, a nama nema drugo nego da se primimo posla, rekla nam je Tihana Nemčić.