SportNews.hr

prava sportska priča

Filip Lončarić ojačao stožer Danijela Pranjića, radi i s vratarima u školi nogometa Trnja. Mladi vratar Savatović oduševjlen njegovim treninzima

Filip Lončarić s Dinamom osvojio je sedam naslova prvaka Hrvatske, nakon ozlijede nije napravio karijeru koja se od njega očekivala, a na kraju nj kročio je u trenerske vode. Danijel Pranjić procijenio je da Lončarić kao trener vratara može dosta učiniti na učinkovitosti vratara momčadi kojima je šef i kao u Dubravi stožer je Lončarićem ojačao i u Trnju. Posebno je to važno za mladog izuzetno talentiranog vratara Trnja Luku Savatovića još juniora koji je odlaskom Gudelja u Karlovac dobio ulogu prvog vratara Trnja. Pogledali smo vratarski trening i porazgovarali s Lončarićem.
- Drago mi je da sam ponovo u Pranjićevom stožeru i da imam priliku s njim surađivati i s Tihanom tako da smo se nakon Dubrave opet okupili i idemo raditi. shvaćamo ovo kao još jednu priliku za dokazivanje.

Lončarić je veliko vratarsko ime, velika korist je to za Trnje i mladoga Savatovića kao i sve vratare iz škole nogometa.

- Ja se stvarno trudim u kojem god klubu jesam, dat ću sve od sebe da rad s vratarima dignemo na jednu veću razinu. seniorskim vratarima da omogućimo više treninga i ozbiljniji pristup golmanskom treningu, analizama utakmica, kvalitetni su i mislim da to zaslužuju.

Ako u dogledno vrijeme bar jedan vratar kao što je Lončarić izađe iz škole Trnje će profitirati.

- Ovisi koja strana,hahaha, ako ova loša strana...Iz svega nešto naučiš, mislim da mogu pomoći naučio sam nešto iz svojih grešaka, poći će im da im prenesen da ono što sam ja radio rade suprotno, šali se Filip na svoj račun i nastavlja, mislim da ipak posjedujem znanje, imam viziju kako bi golman trebao izgledati, pokušat ću prenijeti na njih i nadam se da će usvojiti te moje ideje. Jedva čekam da počne prvenstvo jer službene utakmice su najbolji test za ono što radiš na treningu.

Meni su dragi fakini kakva si ti bio, nogomet bez njih ne bi imao tu draž koja mene veže uz njega.

- Nije to arogancija, moraš imati nekakvu drskost ili biti kako kažeš nekakav fakin imati svoju crtu sve u granicama. Puno smo mi te granice prelazili, ali to su bila ona vremena, zato smo tu da te mlade dečke usmjerimo na pravi put i nadam se da ćemo uspjeti na tome kako ja i Tihana i Pranja, neka samo slušaju, pomoći ćemo mi njima, a pomoći će i oni nama. Bit će to super suradnja kako mi se sada čini.

Filipov trening je vrlo zanimljiv i vratari ga sa zadovoljstvom izvršavaju.

- Ovo je kao san, treninzi su super, stalno nešto novo učimo, trener Filip nam je potpuno posvećen, savjetuje nas, ohrabruje što nam puno znači, s ozarenim osmjehom govori Luka Savatović.

Pranjićev stožer tijekom treninga djeluje skladno, Tihana Nemčić je Filipa Lončarića prije početka upoznala s njegovim sadržajem.

Zanimalo nas je kako su se igrači privikli na Tihanu kao trenericu i dobili jedan zanimljiv odgovor.

-Tihana ne viče kada nešto pogriješimo, strpljiva je i uvijek objasni kako je ispravno i zašto je greška nastala, ima znanje i naše poštovanje.

Koliko Tihana poštuje Pranjića vidjeli smo iz jednog detalja kada smo stožer pozvali da napravimo zajedničku fotografiju, Pranjić i Lončarić, kavaliri postavili su Tihanu u sredinu između njih, ali ona je to odbila riječima: " Šefovo mjesto je u sredini" i stala s njegove desne strane.