SportNews.hr

prava sportska priča

3.HNL Središte u znaku Zagoraca. Tuweg nakon odličnog rezultata u jesen priprema momčad za nastavak u kojem bi osigurao Gaj Maču jedinstvenu 3. ligu. U Krapini proradio inat.

Vladimir Tuweg je uspio motivirati i dobro posložiti momčad iskusnih individualaca Gaja Mača i podrediti njihove različite karaktere momčadi ka zajedničkom cilju a to je 3. mjesto koje trenutno zauzimaju na tablici. Ako će se Gaj uspjeti zadržati na poziciji koju je zauzeo u jesenjskom dijelu izborit će pravo nastupa u 3. jedinstvenijoj ligi po sportskom kriteriju. Veliko je pitanje može li uprava osigurati ostale kriterije koji su preduvjet za nastup u ovom rangu natjecanja. Po svemu sudeći vrlo teško, jer Gaj iz Mača je jedva osigurao licencu kod ulaska u sadašnji rang.

Gaj ima dobru momčad, vrijednoga trenera koji je po našim saznanjima "Katica za sve", nema pomoćnika, nema fizioterapeuta, nema trenera vratara, treninge obavlja na terenima od Kašine do onih u okolnim mjestima, pripremne utakmice igra na novouređenom igralištu s umjetnom travom u Prečkom. Sve skupa je dosta iscrpljujuće kako za igrače tako i za upravu, a posebno veliki teret za Maria Čehulića direktora i vlasnika glavnog sponzora BAMT d.o.o. Pritisak male sredine je ogroman, kao i energija malog Zagorskog mjesta što se vidi po broju gledatelja na svakoj domaćinskoj utakmici.

Zagorci su ponosni ljudi, kada se zainate i nemoguće postaje stvarnost, možda će na tablici još i napredovati, teško da će preteći susjede iz Krapine, ali vrlo lako se može dogoditi da ova sezona 3. HNL središte završi dominacijom Zagoraca, a da sportski uspjeh neće biti dostatan za iskorak naprijed. Kako čujemo kod Zagorca iz Krapine inat je proradio i sve se radi da se ispune i drugi kriteriji za drugu ligu koju treba izboriti kroz kvalifikacije.

Kao što je Tuweg najzaslužniji za uspjeh Gaja, može se reći da trener Milinović ima jednu od najvažnijih uloga za uspjeh Zagorca. Tuweg je mlađi skromno se nosi sa svim uspjesima, ali i nedaćama, dok Damir Milinović počinje pokazivati znakove opijenosti rezultatom, a iskustvo bi mu trebalo govoriti da se preko noći u nogometu sve može promijeniti.