SportNews.hr

prava sportska priča

Gaj i Tuweg prekinuli suradnju, naš članak povod razlazu. Intervenirali su i iz Krapine.

Naš jučerašnji članak o Zagorskom nogometu, Gaju iz Mača i Zagorcu iz Krapine uzročnik je neracionalnih reakcija. Bilo je intervencija iz Krapine, a u kasno poslijepodne i vijest da Vladimir Tuweg odlazi s klupe Gaja. Zovem Tuwega da provjerim što se događa.

- Upravo ulazim u svlačionicu da se pozdravim s igračima, nazvat ću Vas nakon toga, potvrđuje nam Tuweg da je do razlaza došlo.

Ispunio je obećanje i za dvadesetak minuta javio se iz automobila na putu za Zagreb.

- Eto ispada da ste me pokopali pohvalama u jučerašnjem članku.

Zašto?

- Pozvan sam na obavjesni razgovor od strane uprave, nije im se svidjelo što se spominje samo trenera, a nikoga od uprave u kontekstu zasluga za rezultat kluba. Rečeno mi je da trener ne može biti iznad uprave pa smo se dogovorili da sporazumno prekinemo suradnju jer sam zaključio da u takvom ozračju suradnja više nije moguća. Mario Čehulić je pokušao smiriti situaciju, ostao je u manjini, ja mu se zahvaljujem na podršci i suradnji tijekom cijelog mog boravka u Maču. Jako puno Mario daje za klub kako u financijskom tako i u svakom drugom pogledu, on živi za Gaj, voli nogomet, dobar je čovjek i nogometni entuzijast, govori nam Tuweg.

Što i kuda dalje?

- Mlad sam trener, zahvalan sam Gaju da sam dobio priliku voditi trećeligaša, odlazim čiste savjesti, a ni rezultat koji ostavljam nije loš. Ako hoćeš raditi i još k tome ako nogomet voliš kao što ga volim ja onda će se ukazati prilika, a ja sam spreman i motiviran dokazati da uspjeh s Gajem nije slučajnost.