SportNews.hr

prava sportska priča

Kad je stotinu navijača Vrapča u bojama ukrajinske zastave prilazilo Ponikvama činilo se da idu na neki miting pod motom "Slava Ukrajini". No, to su i boje NK Vrapča. Pratili su ih četiri kamiona-šlepera! Izvanredna atmosfera, više od 300 gledatelja

Ponikve - Vrapče 0:0
 
ZAGREB - ŠRC Ponikve.  Gledatelja: više od 300. Glavni sudac: Firm (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Radić i Bošnjak (Zagreb). Četvrti sudac: Krizmanić (Zagreb).
 
PONIKVE: Orlović 7, Brcko 6, Dadić 6, Žejavac 6 (od  84. Radanović -), Bakarić 6,5, Dadić 6, Atlija 6, Adžaga 6 (od 78. Tarle -), Đopar 6, Prenkpalaj 6, Matos 5,5 (od 70. Azizi 6). Trener Pipinić 6.
 
VRAPČE: Ševerdija 6,5, Hajnal 6, Milinović 6, Proleta 6, Srpak 6, Marić 6, Markušić 6, Tomšić 6, Rihtar 6 (od 72. Bajan -), Vragolović 6,5, Martinović 6 (od 64. Kopljar 5,5). Trener Bezer 6.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Orlović (Ponikve).
 
Po Aleji Bologne, između Vrapča i Gajnica nešto prije 15  sati gibala se kolona od stotinu mladića noseći u rukama plavo-žute zastave, poput ukrajinske i učinilo se kao da idu na neki miting podrške pod motom "Slava Ukrajini". Izgledalo je nekako logično u ovo vrijeme agresije i rata, ali ne: bili su to navijači Vrapča koji su žurili na igralište u Stenjevec na tradicionalni susjedski nogometni derbi. Odala ih je njihova pjesma: "evo idu vrapčanski pajdaši".  NK Vrapče, naime, slučajno nosi boje ukrajinske zastave. Po svemu navijači Vrapča "lunaticsi" možda nikada nisu bila tako organizirani kao danas. Dok su ulazili u gledalište na Ponikvama njih su pratila četiri kamiona-šlepera također obojena u plavo-žuto. Skupili su se i navijači Ponikvi, od prije poznati kao "vješala", iako danas nisu isticali ta obilježja. Atmosfera bila je izvanredna - više od 300 gledatelja - no na trenutke i pregrijana. Osjećala se i neka vrsta otpuštanje od covid mjera. Početkom drugog poluvremena gorjelo je 20-ak vrapčanskih baklji. Pojedini "lunaticsi" sjedali su na ogradi, pirotehnika je djelovala gotovo tijekom čitava susreta. Incidenata nije bilo.
Ali je nogomet koji su prikazali Vrapče i Ponikve bio jedva prosječan s jednom pravom šansom Martinovića koju je u 37. minuti vratar domaćih Orlović obranio. Ponikve su u teškoj situacije, posljednje su, a samo taj ispada. Utakmicu su počele s osam igrača mlađih od 21 godinu, što nije preporuka u borbi za ostanak. Kad se klub spašava onda je bolje oslanjati se na starije i iskusnije, premda to možda i nije točno. Tako, naime, misli i trener Ponikvi Hrvoje Pipinić "Dosta smo se oslanjali na stare pa smo ovdje i dogurali. Bod u ovom susretu nam je malo, ali idemo dalje. Za nas je svaki novi susret kvalifikacijski."
Vrapče je bilo bolje, ali samo s jednom pravom šansom.
Trener Denis Bezer je kazao: "Težak nam je ovaj prijelaz s umjetne trave na ovako loše prirodne terene."