SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorčev protivnik u kvalifikacijama mogao bi biti Zrinski, klub Osječke pivovare. Tamo igra Igor Prijić koji se proslavio sa 55 golova u Vinogradaru i opet zabija. "Zagorci su moji znanci, a Smrekar vječni suparnik"

Zagorec je sa 14 bodova prednosti vrlo blizu osvajanju prvog mjesta u središnjoj skupini 3. HNL. Ako dobije drugoligašku licenciju njegov glavni protukandidat u neobičnim kvalifikacijama za buduću "ligu 12" -
 u kojima nema uzvratnog susreta - bit će jedan od klubova istočne skupine. Zasad je sigurno da je to netko između Vukovara (trenutačno 58 bodova), Zrinskog iz Jurjevca Punitovečkog  (57) i Belišća (53). U skupini Sjever licencije su zatražili  Bjelovar i Mladost iz Ždralova, ali se općenito smatra da će odluka pasti između klubova Istoka i Središta, kao i u prošloj natjecateljskoj godini, kada je u finalu Jarun svladao Belišće. Posebno zanimljiv je klub iz Jurjevca Punitovečkog, naselja između Osijeka i Đakova u kojem od 14. listopada  prošle godine igra Igor Prijić (32). Sponzor Zrinskog od početka ove godine je Osječka pivovara i njezin vlasnik Josip Komak. Prema Prijićevim riječima trener je Josip Milardović, a glavna preokupacija kluba je plasmana u famoznu "ligu 12". 
Igor Prijić se proslavio kao strijelac Vinogradara koji je potonuo nakon smrti dugogodišnjeg predsjednika Ivana Rubinića, 2020. godine. U svojedobno najboljem hrvatskom amaterskom klubu, Prijić je u sezoni 2018./2019., tada članu zapadne skupine treće lige, zabio 55 golova, sezonu prije 38 i još jednu prije 37. Ne pamti se da netko u jednoj nogometnoj godini zabio 55 prvenstvenih golova. U sve tri sezone Vinogradar je bio premoćni prvak, ali Rubinić nije želio ići gore! A mogao je izravno, bez kvalifikacija. Za prvu poziciju na listi strijelaca  Prijić je vodio borbu s tada i sada najboljim napadačem Zagorca, legendarnim Matijom Smrekarom. Poznati trener Ilija Lončarević o Prijiću je tada rekao: "Tjelesno i po brzini Prijić nije igrač za prvu ligu. Ali za treću, pogotovo u kaznenom prostoru, Prijić ima kompjutor u glavi." Prijić je poslije odlaska iz Vinogradara prvu polovicu nogometne godine 2020./2021. odigrao za Jarun vrlo dobro, a onda je iz neobjašnjivih razloga u siječnju 2021. pristupio Mladosti iz Ždralova, gdje se nije osobito proslavio. Mladost je upravo od Jaruna ispala u drugoligaškim kvalifikacijama. Od 21. srpnja 2021. Prijić je igrao za HNK Grabovac iz Baranje koji nije bio na razini prethodnik klubova. Pri kraju godine Prijić je pristupio Zrinskom.
Prijić ističe: "Prošao sam zimske pripreme i već u prvom proljetnom kolu postigao sam jedini gol u pobjedi  na gostovanju u Dardi. U posljednje tri prvenstvene utakmice zabio sam pet od šest naših golova. Trenutačno sam na prvom mjestu klupske liste strijelaca. U posljednjem prvenstvenom kolu 25. svibnja igramo na svom terenu protiv Vukovara. Belišće smo već pobijedili u gostima. Neprestano pratim i dobro poznajem igru Zagorca vjerojatnog suparnika u kvalifikacijama. Čekam Smrekara i trenera Milinovića."