SportNews.hr

prava sportska priča

Dugo Selo u sudačkoj nadoknadi golom Bastalca došlo do preokreta i nanijelo poraz Zagorcu prvi od onog u 6. kolu na gostovanju u Dugom Selu, jedina dva lidera u prvenstvu.

Lider prvenstva je posebno čekao Dugo Selo želeći mu se revanširati za jedini poraz u prvenstvu iz 6. kola 22.09. 2021. u Dugom Selu domaćini su slavili 2:1.

Sve je naslućivalo da će mu se želja ispuniti, već u prvih pola sata susreta domaćin je imao prednost od 2:0 i k tome dominaciju i pregršt propuštenih prilika. Nogomet čarolija krije se u njegovoj nepredvidivosti. Dugoselci su već spremali "otkaz" treneru Božiću, a izlaskom na teren u drugom dijelu njegova momčad je kao preporođena počela igrati, Darojković najbolji igrač utakmice bio je nerješiva enigma Milinovićevim pulenima. Darojković je bio siguran izvođač dva kaznena udarca s kojim je prednost domaćina anulirana.

Zagorec je imao sto-postotnu priliku ipak doći do "osvete" na samom isteku sudačke nadoknade vremena, a onda je u kontra udaru Bastalec zatresao mrežu Bručija. Dugo Selo je po drugi put i jedino uspjelo pobijediti Zagorec u protekla 23 prvenstvena kola.

Poraz je kao grom pogodio domaćine, toliko da je predsjednik Zagorca ničim izazvan prostačkim psovkama izvrijeđao Damira Fintića predsjednika Dugog Sela, govori nam očevidac. Sport nije zamišljen da razdvaja, stvara netrpeljivost već suprotno u viteškom nadmetanju potiče prijateljske odnose, a niti gubitak tri boda Zagorac ne može ugroziti u osiguranju osvajanja prvenstva pa je k tome čudna reakcija njegovog predsjednika.

- Pobijedili smo i to mi je najbitnije, jer probleme koje smo imali s virozom igrača, njih sedam ili osam nisu nam dozvolili da se kvalitetno pripremimo za utakmicu s najjačim suparnikom u ligi. Pokušao sam u prvom poluvremenu sa sustavom 5-4-1 ne primiti gol, a u drugom onda uvesti one koji nisu trenirali punim intenzitetom. Nije mi se ostvario plan za prvo poluvrijeme, primili smo dva gola, ali zato je nastavak  bio prema zamisli, Bastalec nam je donio pobjedu, iako je tek jučer imao prvi trening, govori nam Ivan Božić trener Dugog Sela