SportNews.hr

prava sportska priča

Arijan Kranjec ukrao slavu strijelcima Zagorca koji su se ispromašivali, Zagorec pobjedu 3:0 osigurao do 24 minute.

 
TREŠNJEVKA-ZAGOREC 0:3 (0:3)
 
ZAGREB - Igralište Graba . Gledatelja: 100. Glavni sudac: Landeka  (Vel. Gorica). Pomoćne sutkinje: Brozović (Zagreb) i Neralić (Karlovac), Četvrti sudac: Milin (dugo Selo)   Delegat: Ban (Zagreb)
 
Strijelaci: 0:1 - Pelko (11), 0:2 - Aliyu Mohammed Okechukwu (12), 0:3 -Hoić (24)
 
TREŠNJEVKA: Kranjec, Matošević, Meter (od 84 Solga), Zelić, Pereža (od 46 Fajdiga), Mandić, Martinko, Lebo (od 84 Puklin), Burić (od 46 Herak), Pezo (od 76 Gelo), Martinko.
TRENER: Renato Jurčec

ZAGOREC: Bruči, Kovačić, Hoić (od 87 Brčić), Strabić (od 77 Radoš), Smrekar, Camara (od 69 Majcenić), Braun, Grgić, Landripet,Aliyu Mohammed Okechukwu(od 69 Bračević), Pelko (od 87Mlinarić)
TRENER: Damir Milinović
 
Trešnjevci je lider prvenstva Zagorec došao u najnezgodnijem trenutku, kartoni i viroza ostavili su je bez četvorice standardnih igrača, tako da su utakmicu dočekali pesimistično.
U otvaranju Burić najbolji crno-zeleni uz vratara Kranjeca, nije pokazivao respekt prema obrani gostiju, međutim obrana Trešnjevke nije mogla parirati plavima, mrežu je načeo Pelko u 11, minutu poslije dekoncentraciju i zbunjenost domaćina koristi Aliyu Mohammed Okechukwu udvostručivši prednost na 2:0. Hoić najbolji u redovima gostiju postiže gol za 3:0 u 24 minuti, s kojim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku Trešnjevka je istrčala dodatno oslabljena, Burić je ostao u svlačionici. Zagorec je dominirao cijelim drugim poluvremenom, a vratar Trešnjevke Arijan Kranjec briljirao je na nekoliko načina. Bodrio je svoje suigrače, davao im savjete i dizao pouzdanje, duhovitim komentarima dekoncentrirao je napadače plavih koji su se dobrano ispromašivali, a sjajnim reakcijama Kranjec je zaustavljao udarce koji su išli u okvir gola. Uspio je i u nakani omesti vrsnog strijelca Smrekara koji je s bijele točke zapucao pored gola.
Utakmicu u Grabi gledao je i Damjan Vojnić donedavno vratar Trešnjevke, koji se nogometa ostavio da bi se potpuno posvetio studiranju.
Popričali smo poslije utakmice i s Radošem koji je prošle godine s Jarunom izborio drugu ligu.
- Ovo mi je prva utakmica nakon šest mjesece oporavka od ozljede koju sam zadobio s Vrbovcem u jesen. Bit ću potpuno spreman do kvalifikacija, želja mi je da ponovim prošlogodišnji uspjeh s Jarunomi i sa Zagorcem.