SportNews.hr

prava sportska priča

Rašić, Slunjski i Anić donijeli su iznimno važnu pobjedu Dugog Sela u Lučkom. Rasplet je vrlo neizvjestan. Što ako Zagorec ne dobije licenciju za "ligu 12"? Lučko ili Karlovac mogu i kao treći jer su njihovi stadioni neupitni

LUČKO - DUGO SELO 1:2 (1:0)

Zagreb - Stadion u Lučkom. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Petrunić (Zagradci) 7. Pomoćni suci: Delač (Karlovac) i Novosel (Kamanje). Četvrti sudac: Leljak (Zagreb). Delegat: Brešić (Zagreb).

STRIJELACI: 1:0 - Bajan (28), 1:1 - Rašić (60), 1:2 - Filipović (80) 11 m.

LUČKO: Razum 7, Bubnić 6, Kulenović 6, Seck Papa Mamadou 6, Jazvić 5,5, Horvat 6, Marinić 6 (od 82. Dianežević -), Bajan 7 (od 82. Ćosić -), Čičković 6, Belak 6 (od 76. Abubacar -), Brekalo 6 (od 69. Puntar 5,5). Trener Vidović 6.

DUGO SELO: Anić 7,5, I. Mikulić 6, Filipović 7, Munić 6,5, Domić 6,5, Cetina 6 (od 46. Slunjski 7,5), Kovačić 6,5, Rašić 8 (od 86. Valek -), Bastalec 6 (od 67. Grgić 6), Darojković 6 (od 88. Čečura -), Bogdanović 5,5 (od 46. M. Mikulić 7). Trener Božić 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Rašić (Dugo Selo).

Dugo Selo je vrlo zanimljiva momčad. Na drugom mjestu ima čak deset bodova manje od Zagorca, ali četiri više od Lučkog i šest od Karlovca i Trnja. Dvaput je pobijedilo vodeći sastav iz Krapine, te Trnje i danas Lučko u gostima. Kao domaćin Dugo Selo nije uspjelo dobiti Lukavec i izgubilo je od HAŠK-a. Prvo poluvrijeme u Lučkom gosti su odigrali prosječno, a u drugom su pružili žestinu otvorenog presinga s puno šansi, do toga da Darojoković u 70. minuti nije pogodio s bijele točke. Šut je obranio vratar Razum. Moglo je biti i 3:1, ali i drukčije. Preokret je donio Maks Slunjski, vezni, koji je ušao u 46. minuti. U sprezi sa Mihovolm Rašićem koji je i u prvom poluvremenu jedini igrao vrlo dobro, Dugo Selo je zavladalo događajima na travnjaku i pobijedilo bez prigovora. Najbolju šansu Lučko je imalo u 92. minuti, ali je Anić izvrsno obranio udarac Bubnića.
Bit će vrlo zanimljiv rasplet u središnjoj skupini treće lige. Iako je Zagorec počeo posrtati i to na domaćem terenu, vjerojatno će on ipak biti prvak. Još trebamo pričekati licencijski rasplet za "ligu12" koji će biti dovršen do kraj svibnja. A onda slijede prilično nehumane kvalifikacije za jedno mjesto, pravilom jednostrukog kup sistema. Nema, naime, uzvratnih susreta. Ako Zagorec ne pribavi licenciju, dobit će je Lučko ili Karlovac, ako će biti plasirani do trećeg mjesta. Zbog toga su u gledalištu vrlo pažljivo pratili rasplet utakmice između Trnja i Karlovca koji se pobjedom opasno diže. Pribojavaju se Karlovca zbog njegove snage na svim "frontovima". Vrlo važne bit će utakmice Maksimir - Dugo Selo 23. travnja, Lučko - Karlovac 4. svibnja, Dugo Selo Karlovac 21. svibnja i Trnje - Lučko 28. svibnja. Ako prvak prođe kvalifikacije za "ligu 12", u jedinstvenu Treću HNL mogao bi i četveroplasirani klub putem kvalifikacija. U ovom trenutku to bi izgledalo ovako: Zagorec u "ligu 12", Dugo Selo i Lučko izravno u treću HNL, Trnje ili Karlovac putem kvalifikacija. Naravno, pod uvjetom da su svi ispunili infrastrukturne i organizacijske uvjete za jedinstvenu Treću ligu.