SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorec dobio licenciju za Drugu HNL. Dobilo je i Dugo Selo, ali zaostaje 10 bodova. Milinović trener Zagorca: Govorit ću kad osiguramo naslov

Središnji postupak licenciranja u prvom stupnju za natjecanje u Drugoj HNL - od jeseni u "ligi 12" koja će se zvati  Prva HNL - okončan je s popriličnim iznenađenjima.  Od 12 klubova koji su dobili licencije u prvom stupnju, šest su sadašnji drugoligaši: BSK, Cibalia, Opatija, Rudeš, Solin i Varaždin a šest su trećeligaši: Belišće, Bjelovar, Dugo Selo, Mladost Ždralovi, Vukovar i Zagorec. Rok za žalbe je osam dana, a konačne odluke bit će poznate 27. svibnja. Nije se očekivalo da će Zagorec i Dugo Selo dobiti već u prvom stupnju. Činilo se vjerojatnijim da će to biti Karlovac ii Lučko. Trnje i Maksimir nisu licencije ni zatražili.
S obzirom da Zagorec, osam kola prije kraja prvenstva, ima deset bodova više od drugoplasiranog Dugog Sela, a 16 odnosno 17 više od Karlovca i Lučkog, logično je pretpostaviti kako će u kvalifikacijama igrati Zagorec. Ali trener  trener Damir Milinović nije raspoložen za takve razgovore dok Zagorec i teorijski ne osigura prvo mjesto. Opekli su ga porazi s Dugim Selom i Vrbovec na domaćem terenu. Pred Zagorcem je najveći izazov u povijesti kluba. No, ne može se sasvim odbaciti ni senzacija svih senzacija. Karlovac stiže u subotu u Krapinu po pobjedu. Dugo Selo  gostuje kod Maksimira, također u derbiju, poslije kojeg neće biti sve isto.