SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorec je dobio licencu i tome se ne može prigovoriti, još traju radovi na ŠRC Podgora koji će ju pretvoriti u fiunkcionalnu sportsku cjelinu. Karlovac jezasluženo uzeo bod.

ZAGOREC - KARLOVAC 1919 1:1 (0:0)

KRAPINA - Stadion: ŠRC Podgora. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Vučković (Zagreb)  Pomoćni suci: Podrug (Zagreb) i Kamenarić (Sv.Ivan Zelina)). Četvrti sudac: Barač (Zagreb). Delegat: Blažinčić (Velika Gorica). 

STRIJELACI: 1:0 - Pelko (59). 1:1 - Mandura (64)

ZAGOREC: Bruči, Kovačić, Vučemilović-Vranjić, Radoš, Hoić (od 79 Okechukwu), Strabić (od 59 Pelko), Smrekar (od 85 Bračević), Majcenić, Braun, Grgić, Landripet

Trener: Damir Milinović

KARLOVAC 1919: Gudelj, Ribar, Zavalić, Knezović, Medynskyy, Marinić, Mandura, Čakarić (od 90+2 Mamić), Olmo, Pribanić (od 80 Sušilović), Pamić (od 46 Matiazh

Trener: Igor Pamić

Odlučio sam danas potegnuti do Krapine pogledati kakvo je stanje u Podgori gdje se nalazi stadion Zagorca koji je među onima koji je u prvom krugu dobio licencu za igranje 2.HNL. Sam prilaz SRC Podgora nešto je izmijenjen, izgrađena je nova moderna prometnica koja ide uz zapadnu stranu terena i uz nju je asfaltirano veliko parkiralište. Pomoćno igralište kojeg se sjećamo po tome što je bilo u očajnom stanju zasijano je i tek nikla trava daje naslutiti da će izrasti u izvrstan teren, a ispod je novoizgrađeno igralište s umjetnom travom koje je nedugo svečano otvoreno. Susrećem se s kroničarem Zagorca Nenadom Kozinom, izmjenjujemo nekoliko riječi on odlazi put tribine čiji još jedan segment natkriven tako da zadovolji infrastrukturne kriterije licence, a nasuprot tribini postavljane su i konstrukcije za TV kamere koje čekaju da iz radionice stignu limeni krovovi. Sve skupa puno vidljivih novina koje demantiraju one koji su još jučer dovodili u pitanje izdavanje licence Zagorcu s argumentom o "nevidljivim promjenama". Na ulazu susrećem drugog znanca Milorada Marina Videkovića, profesora u mirovini nekadašnjeg dopisnika Večernjeg lista, a danas novinara lokalnih medija. Pozdravljam se s predsjednikom Miljenkom Merkašem koji mi je zaželio dobrodošlicu i uputio za informacije na direktora Tomislava Pernjeka koji s ponosom govori o svemu što je poduzeto da licenciranje završi kako je završilo.

Travnjak je u izvrsnom stanju, među boljima s kojih izvještavamo. Utakmica je počela oprezom s obje strane, ispitivanje snaga i taktičko nadmudrivanje trajalo je cijelo prvo poluvrijeme koje je završilo bez golova.

I u nastavku niti jedna momčad se nije odlučila na veći rizik već se čekala greška suparnika. Trener Milinović se odlučio na prvu zamjenu u 59. minuti, Strabića je zamijenio Pelkom, a ovaj u prvom dodiru s loptom fantastično je šutirao i savladao Gudelja kojem je preostalo samo ispratiti pogledom loptu na putu ka mreži. Karlovac vodstvo domaćina nije obeshrabrilo, nastavili su igru s kojom su došli ne izgubiti, ako se pruži prilika ugrabiti i puni plijen. Nevidljivi Mandura kojeg se Pamić spremao zamijeniti iznenadio je s desna cijelu obranu Zagorca i svladao nemoćnog Bručija u 64. minuti, golom si je osigurao nastup do kraja utakmice.

Podjela bodova na kraju je najpravedniji ishod s kojim su čini se obje momčadi bile zadovoljne.