SportNews.hr

prava sportska priča

Motivirani Karlovac dominantnom igrom postigao pet golova Lukavcu. Oba Ukrajinca strijelci.

Sušilović 3:0Sušilović 3:0

KARLOVAC 1919 - LUKAVEC 5:1 (2:0)

KARLOVAC - Stadion: Branko Čavlović Čavlek. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Vučković (Zagreb) Pomoćni suci: Podrug (Zagreb) i Maloča (Zagreb). Četvrti sudac: Barač (Zagreb). Delegat: Herceg (Krapina).

STRIJELACI: 1:0 - Matiaszh (9), 2:0 - Manduraj (10), 3:0 - Sušilović (56), 4:0 - Medynskyy (65), 5:0 - Ribar (76), 5:1 - Humeljak (84)

KARLOVAC 1919: Gudelj, Ribar, Sušilović (od 80 Siljan), Zavalić, Knezović, Mandura (od 60 Medynskyy), Čakarić, Olmo (od 46 Kćira), Pribanić (od 46 Marinić), Matiaszh (od 60 Pamić) Pausić.

Trener: Igor Pamić

LIKAVEC:Luter, Radulović, Grdenić Marko, Althaller (od 80 Bosančić), Sedlaček, Valentinčić (od 80 Žitković), Grdenić Marijan (od 80 Bogadi), Gudelj, Krpan, Krepečanec, Cimeša (od 62 Humeljak)

Trener: Slaven Batovanja-Gičev

Karlovac je u utakmicu ušao s izuzetnom motivacijom, "napaljenost" je dominirala stadionom u Karlovcu, kako na terenu tako i na klupi, igrači domaćina nisu dozvolili gostima ni "disati" pritiskali su ih odlučnošću da što prije postignu gol. Jurišali su uz bodrenje i dodatni impuls trenera Pamića i cijele klupe, a što je urodilo plodom ubrzo. Lukavec je slomljen u dvije minute, mrežu je načeo Ukrajinac Matishz koji se isticao u devetoj, a minutu kasnije strijelac je i Mandura. Pritisak je polako popuštao što je trenera Pamića posebno ljutilo da je u jednom trenutku sjeo na klupu uzviknuvši "Ne mogu Vas gledati takve" iako je njegova momčad dominirala. Na odmor se otišlo bez promjene rezultata, treba spomenuti jednu dobru situaciju za Lukavec, lopta je otišla tik uz vratnicu.

Karlovac i u drugom igra u visokom ritmu s istim nabojem, Lukavec odolijeva napadima domaćina do 56. minute kada Sušilović podiže na 3:0. Pamić radi u 60. minuti ključne zamjene umjesto Mandure u igru uvodi Medynskog novog Ukrajinca, dok Matiaszha mijenja Zvone Pamić. Po samom ulasku Medynskyy radi dar-mar u obrani Lukavca, a nakon pet minuta postiže i gol za 4:0. Karlovac ne odustaje i ne zadovoljava se visokim vodstvom, atakira što od igrača zahtjeva trener Pamić. Ribar je strijelac na povratnu loptu, petarda se slavi na tribini Čavlekovog stadiona. Dekoncentraciju obrane Karlovca Humeljak koristi u 84. i postiže počasni gol za Lukavec. Treba spomenuti i vratnicu Čakarića, koji se toliko trudio da postigne gol, ali večeras su zabijali drugi, njega nije išlo.

Sa sucem Vučkovićem koji nije imao večeras težak zadatak, susreli smo se za vrijeme zagrijavanja, pozdravili se te prokomentirali reakcije i pritisak koji se dogodio s ponovnim delegiranjem sudačke četvorke s njim na čelu iz Krapine za Karlovac. Rekao nam je da nije s liste prve lige maknut zbog normi, nismo inzistirali na stvarnim razlozima. Nazočeći na obje utakmice, možemo reći da je ova sudačka postava obje odsudila vrlo korektno i da nije bilo zamjerki na njihov posao koliko bi nama bilo poznato. Niti Karlovčanima nije baš sjelo što se povuklo pitanje Vučkovićevog delegiranja za ovu utakmicu što ih je dodatno motiviralo u pripremi utakmice kako su nam rekli. Imamo dobru momčad, nama je svejedno tko će nam suditi, suce ne određujemo niti utječemo na njihovo delegiranje. Izgradili smo odličnu momčad i ne opterećujemo se sucima.

Karlovac smo gledali u posljednja tri tjedna tri puta, u Trnju kad su pobijedili 2:1, prošlu subotu u Krapini i večeras u najboljem izdanju. Dolaskom dvojice Ukrajinaca momčad je dobila na širini, momci su se integrirali u ekipu što joj daje dodatnu vrijednost, a i forma Karlovca je u usponu, tome u prilog govori tablica proljetnog dijela prvenstva na kojoj je Karlovac na prvom mjestu.