SportNews.hr

prava sportska priča

Nastavlja se uspješnost Trnja na gostovanjima, Šalić opet zabio. Nakon 17 godina Vinko Barišić sljedeći tjedan prepušta predsjedničku funkciju na Skupštini HAŠK-a Anti Plazina

HAŠK - TRNJE 1:3 (1:1)

ZAGREB - Igralište Pešćenica. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Barač (Zagreb). Pomoćni suci: Geller (Sv.Ivan Zelina) i Radić (Zagreb). Četvrti sudac: Brkić (Zagreb). Delegatkinja: Kunštek (Zagreb).  

Strijelaci: 0:1 - Marić (3), 1:1 - Krajačić  (17), 1:2 - Šalić (53), 1:3 - Aghoul (78)

HAŠK: Zaccala, Štefanec, Čopec (od 84 Matanović), Miloš, Rihtar, Kovačević, Surjan (od 84 Zelenika), Perinić (od 78 Đonlić), Omazić, Nemanić, Krajačić

Trener: Ivan Piplica

TRNJE:Savatović, Brkić, Štimac, Marić, Ceraj (od 86 Miličević), Šalić (od 68 Alghoul), Lipovac (od 68 Povoljnjak), Ribić, Vidović (od 68 Lebar), Mandić, Beloša (od 82 Klišanin)

Trener: Danijel Pranjić

U derbiju susjednih kvartova Trnja i HAŠK-a Pešćenica, gosti su nastavili uspješan rezultatski niz na gostovanjima pobijedili su 3:1. Trnje je došlo na samom otvaranju utakmice već u trećoj minuti, strijelac je bio Marić. Trnje je nakon vodstva imalo terensku prednost, ali su akademici bili opasniji. Poravnao je Krajačić savršenim volejom na povratnu loptu. Na odmor se otišlo bez pobjednika. U nastavku Šalić je na početku ponovo bio strijelac za prednost Trnja, a Alghoul koji ga je zamijenio nakon deset minuta boravka na terenu postiže gol na povratnu Polovnjaka za konačnih 3:1.

Trnje se pobjedom ponovo vratilo na 4. mjesto prvenstvene tablice s dva boda prednosti od 5. Karlovca i 6. Maksimira, a zaostatak jednog boda za trećim Lučkim. HAŠK je na desetom mjestu izvan zone opasnosti od ispadanja i u novu sezonu će s novim predsjednikom Antom Plazinom koji će na kormilu akademičara zamijeniti Vinka Barišića nakon 17 godina uspješnog predsjednikovanja. Barišić ostaje u klubu kao savjetnik i počasni predsjednik što bi trebala potvrditi Skupština kluba koja će se održati sljedeći tjedan vijest koju nam je potvrđena danas na Pešćenici.

Vinko BarišićVinko Barišić

Ante PlazinaAnte Plazina