SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorec je izgubio na Trnju, teške noge zbog slavlja i misli usmjerenih ka kvalifikacijama. Savatović izvrsno reagirao, po jednom u svakom poluvremenu kada je bilo najvažnije. Suđenje Pavlešića i njegovih pomoćnika za uzor.

TRNJE : ZAGOREC 3:1 (1:1)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Pavlešić (Duga Resa). Pomoćni suci: Bučar (Duga Resa) i Sušanj (Ogulin). Četvrti sudac: Ljeljak (Zagreb). Delegat: Lukac (Zagreb).

Strijelaci: 1:0 - Povoljnjak (15), 1:1 - Smrekar (30), 2:1 - Ceraj (49), 3:1 - Lipovac (90+2)

 

TRNJE: Savatović, Brkić, Štimac, Lebar, Ceraj, Šalić, Ribić (od 68 Cahani), Vidović, Mandić, Povoljnjak (od 63 Lipovac), Beloša (od 46 Bibić)

Trener: Danijel Pranjić

ZAGOREC: Vinceljak, Kovačić (od 68 Bračević), Vučemilović-Vranjić, Radoš, Hoić, Smrekar, Majcenić (od 79 Mlinarić), Braun, Grgić, Landripet, Aiyu (od 58 Camara)

Trener: Damir Milinović

Trnje je zabilježilo važnu pobjedu nad prvakom Zagorcem u čijoj se igri ostjeli da se slavilo ovih dana, a i da su mu sada misli usmjerene prema kvalifikacijama. Trnje je pak bilo u grču pod pritiskom imperativa pobjede da bi ostalo u utrci za plasman u "treću jedinstvenu" u biti buduću drugu ligu. Erupcija oduševljenja prolomila se igralištem u Trnju kada je Povoljnjak doveo domaćine u vodstvo.

Povoljnjak 1:0Povoljnjak 1:0

Trnje je nakon vodstva preuzelo inicijativu, ali su zaboravili da Matiji Smrekaru treba malo prostora i da mu ni malo ne treba ostaviti prostora jer ona takvu priliku ne propušta pretvoriti u gol što se dogodilo nakon pola sata igre. Smrekar iskosa s lijeve strane šalje loptu pored nemoćnog Savatovića. 

Mladi Savatović je najzaslužniji što gosti na odmor ne odlaze s prednošću jer je izvrsno reagirao kada se s njim u oči našao Aiyu.

Trnju se otvorilo na samom početku nastavka Ceraj ponovo dovodi domaćine u prednost iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca. Zagorec preuzima posjed, igra se seli na polovicu Trnja. Teške noge i nespretnost uz izvanrednu intervenciju Savatovića koji vadi jedan projektil ispod same grede ostavlja Trnje u prednosti. Lipovac propušta kazniti pogrešku vratara Vinceljaka, pucao je previsoko preko gola. Bibić je također neprecizan u stopostotnoj prilici. Trnje ulaže posljednje napore da održi vodstvo, a Lipovac se u sudačkoj nadoknadi vremena iskupljuje za promašaj fantastičnim šutem s lijeve strane za konačnih 3:1.

Prije utakmice kod mnogih je postojao zazor zbog sudačke postave, na kraju se pokazalo bez ikakvog razloga, naime sudac Pavlešić je utakmicu vodio za svaku pohvalu i uzor puno iskusnijim kolegama.