SportNews.hr

prava sportska priča

Smrekar prolazi tri tjedna posebnih priprema kako bi Zagorec uveo u "ligu 12". Trener Milinović planira i jaku trening utakmicu. Kvalifikacije će se igrati 4. 8. i 12. lipnja. Kvalifikacije za jedinstvenu treću ligu poslije 12. VI

Zagorec će u subotu proslaviti pobjedu u prvenstvenom natjecanju i primiti priznanja. Posljednju prvenstvenu utakmicu ove nogometne godine, s Gajem iz Mača, igrat će na svom terenu. Ipak sve misli usmjerene su prema kvalifikacijama za tu novu famoznu "ligu 12" koja će imati status drugog stupnja, ali naziv Prva HNL. Nikada Zagorec nije imao tako čistu situaciju u kojoj sve ovisi o njemu.
Trener Damir Milinović usmjeren je prema potencijalnim suparnicima, ali i pripremi svoje momčadi..
"Naš najbolji igrač Matija Smrekar koji je nedavno navršio 33 godine i koji će biti naša najjača karika u kvalifikacijama prolazi posebne pripreme", oglasio je Milinović. "Smrekar je smršavio, dobio je na hitrini, vježba udarace i uza sve to, silno je motiviran. Želi uvesti klub u "ligu 12" i biti najbolji strijelac 3. lige."
Vjerojatno u trećim ligama nema boljeg igrača od Smrekara. Može mu konkurirati, kao i u nedavnoj prošlosti, još samo Igor Prijić, ali je pitanje hoće li njegov Zrinski izboriti naslov prvaka na istoku i što je jednako važno: drugoligašku licenciju. Nogometna javnost pita se: gdje će - ako će - sjesti ta licencija? U subotu Zirinski i Vukovar 1991 igraju najvažniju utakmicu prvenstva.
Trener Zagorca Milinović planira idući tjedan odigrati jednu jaku utakmicu protiv prvoligaške ili drugoligaške momčadi kako bi isprobao svoju vrijednost s jačim suparnikom. Vanja Pelko se oporavio od ozljede, u srijedu je za juniore zabio dva gola, Ne  vjerujemo da među trećeligašima ima jače udarne trojke od: Hoića, Smrekara i Pelka. Kakav spoj znanja, iskustva i brzine! Od Pelka i Hoića nisu brži ni Sekulić i Latković iz Rudeša, ni Brodić i Posavec iz Varaždina, doduše znaju. Možda je Herrera jednako brz. Drugo su obrana i vezni red Zagorca. To će biti zanimljivo.
Prema riječima najvažnijeg operativca Josipa Breznija koji se proslavio na nizu dužnosti u nogometu, termini kvalifikacija su 4. 8. i 12. lipnja. Ako bi Grobničan dobio licenciju, tada bi se on sučelio s Mladosti iz Ždralova. Domaćin će se odrediti u ponedjeljak ili utorak, a i ostali parovi. Kvalifikacije se igraju po jednostrukom kup sistemu, dakle jedna utakmica s nedvojbenom prednošću za domaćina. Zanimljivo je da će trećeligaši s kvalifikacijama za "treću ligu 16" novo jedinstveno hrvatsko natjecanje, početi tek poslije 12. lipnja kad se sazna ime novog člana "!lige 12".