SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje i Lučko odigrali su spektakularnu utakmicu s osam golova, po 4 u svakoj mreži. Trnju podjela bodova donijela 3., a Lučkom 5. mjesto. Izvrsno suđenje Čuljka i pomoćnika mu.

TRNJE - LUČKO 4:4 (0:1)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 350. Glavni sudac: Čuljak (Zagreb). Pomoćni suci: Marić (Zagreb) i Kamenarić (Sv.Ivan Zelina). Četvrti sudac: Jović (Zagreb). Delegat: Crnojević (Novska). Kontrolor suđenja: Ljubičić (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 - Varga (31), 1:1 - Cahani (70), 2:1 - Cahani (82). 3:1 - Fernandes (83), 3:2 - Seck Papa Mamadou (86), 4:2 - Šalić (88), 4:3 - Puntar (90+1), 4:4 - Varga (90+4 11m)

TRNJE: Savatović, Brkić (od 90+1 Čolić), Štimac, Lebar, Ceraj, Šalić (od 90+3 Beloša Fijan), Lipovac, Šare, Vidović (od 90+1 Marić), Mandić (od 46 Cahani), Povoljnjak (od 46 Fernandes)

Trener: Danijel Pranjić

LUČKO: Razum, Kulenović, Seck Papa Mamdou, Varga, Jazvić, Dianežević, Sambu Cabral (od 61 Čičković), Puntar, Bubnić, Belak, Brekalo

Trener: Josip Kautero

Trnje je u spektakularnoj utakmici izborilo bod što mu je dovoljno za treće konačno mjesto i plasman u 3. jedinstvenu ligu. Lučko je palo na peto jer ga je Karlovac pobjedom nad Trešnjevkom pretekao. Da se igra posebna utakmica od značaja sve je govorilo već dolaskom na igralište u Trnju, zaštitari su kontrolirali svakog gledatelja, policija je također nazočila. Lučko je bolje otvorilo utakmicu, postavilo se čvršće i njegov vezni red je preuzeo sredinu terena, dok se kod igrača Trnja osjetila trema zbog važnosti utakmice, Povoljnjak je domaćine držao u ravnoteži prema naprijed, a mladi Savatović je najzaslužniji što se na odmor otišlo samo s golom prednosti gostiju. Varga je bio autor  izvanrednog gola, šutirao s preko 30 metara neobranjivo pod gredu. 

Nakon odmora u svalačionici ostaje Povoljnjak koji je imao žuti karton i prijetio mu je drugi zbog njegovog borbrnog stila igranja, umjesto njega Pranjić je uveo Fernanadesa. Mandić  također nije istrčao zbog ozljede zadnje lože njega je zamijenio Cahani. Promjene koje je Pranjić učinio kasnije se pokazalo bile su ključne za razvoj događaja i konačni rezultat utakmice. Cahani je postigao dva, a Fernandes jedan gol. Trnje je do pravnanja došlo golom Cahanija u 70 minuti uz veliku pomoć Razuma koji se šeprtljavo postavio, a i kod drugog gola Cahanija pripisujemo zasluge vrataru Lučkog. Fernandes minutu kasnije golom čini potpuni preokret Trnje ima dva gola prednosti u 83. minuti i na dohvat ruke mu je jedinstvena 3. liga. Lučko tako ne misli i Mamdou koristi nespretnost u obrani Trnja i sudar Savatovića sa jednim svojim igračem i smanjuje na 3:2. Nakon ovoga gola nastaje ludilo na terenu u Trnju, Šalić ponovo diže prednost domaćih na plus dva u 88., a nevjerojatan rasplet događa se u sudačkoj nadoknadi vremena, prvo Puntar koristi konfuziju obrane Trnja i smanjuje na gol zaostatka, a u posljednjoj minuti sučevog vremena Čuljak pokazuje na bijelu točku, Varga je precizan, osmi gol na utakmici nakon kojega je odsviran kraj. 

Što se dogodilo Lučkom u čudesnom preokretu Trnja. Dvije situacije su po nama ključne, izlazak Sambu Carbala krilnog tamnoputog mladića koji je prikazo raskošan talent u 61 minuti i drugi žuti Jazviću u 78. minuti.

Često spominjemo suce pogotovo nakon ovako važnih i zahtjevnih utakmica često po nekim detaljima o kojima i kibici nakon utakmice raspravljaju i sučeljavaju mišljenja, ovoga puta to je izostalo nije se imalo o čemu, Čuljak i njegovi pomoćnici u ovakvoj utakmici priveli su je kraju bez i jedne odluke na koju bi se moglo prigovoriti. Potvrdio nam je to i Ratko Ninković česti gost trećeligaških utakmica:

- Odlična utakmica, posebno me se dojmilo suđenje, dugo već nije netko tako perfektno odsudio, sve pohvale Čuljku i njegovim pomoćnicima.

Joža Zornjak, savjetnik i počasni predsjednik Lučkog nije viđen na Trnju, nismo doznali razlog njegovog izostanka. Smjena trenera Vidovića za koju se on jako zalagao nakon današnje utakmice pokazat će se kobnom za Lučko, ali znamo da savjetnici i počasni odličnici ne snose nikada i nigdje posljedice jer odgovornost takvih funkcija je nikakva. Ako nije viđen Zornjak jest Ivan Božić trener Dugog Sela, na naše pitanje kako da nije u Sisku odgovorio nam je da je "Povrjeđen!".