SportNews.hr

prava sportska priča

Komisija za licenciranje HNS-a odgodila odluku o licencama dok se ne očituje Komisija za propise HNS-a. Jakov Sivrić predsjednik Trnja: Predali smo sve u roku i po propisima

Veliko zanimanje nogometne javnosti vlada kada su u pitanju konačni sudionici buduće 3. jedinstvene lige. l pored toga što je danas praznik Dan državnosti u HNS-u je održana sjednica Komisije za licenciranje koja je trebala obznaniti koji klubovi zadovoljavaju kriterije za sljedeću sezonu 2022/23. Kako doznajemo od našeg dobro informiranog izvora Komisija za licenciranje nije donijela odluku već je zatražila tumačenje od Komisije za propise. Naime sporno je NK Trnje koje je u postupku licenciranja prijavilo stadion u Rudušu za odigravanje domaćinskih utakmica dok ne zadovolji uvjete na igralištu u Trnju, a nakon što je Maksimir odustao tj. nije izborio sportski rezultat za plasman. Trnje je u subotu u spektakularnoj utakmici s Lučkim u direktnom srazu igrajući 4:4 ostvarilo sportski rezultat, slavlje je trajalo do dugo u noć i dio jučerašnje nedjelje. Danas se stručni stožer s momčadi i s pojedinim članovima uprave odlučio provesti na Jadranu kao nagradu za ostvarenje sportskog uspjeha i plasmana viši rang. Kako smo i mi pozvani na druženje, iskoristili smo da pitamo predsjednika Jakova Sivrića da prokomentira odluku Komisije za licenciranje o pribavljanju mišljenja od Komisije za propise.

- Ne znam o čemu se radi. Mi smo kompletirali dokumentaciju u roku prema svim pravilima. Sportski rezultat smo ostvarili i nitko nam nema pravo to oduzeti, danas smo na druženju i uživamo u njemu.