SportNews.hr

prava sportska priča

Okončana je agonija Trnja, potvrđena je licenca za 2.HNL kako će se zvati nova liga koju smo kolokvijalno zavali 3. jedinstvena liga

Kako doznajemo od pouzdanog izvora Trnju je potvrđena licenca igrat će 2. Nogometnu ligu u Sesvetama na stadion Sv. Josipa Radnika.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza sastao se u Solinu danas i donio je odluka kako će se najviši stupanj natjecanja u muškom nogometu ponovno zvati Hrvatska nogometna liga, dok će se drugi, treći i četvrti stupanj zvati, redom, Prva nogometna liga, Druga nogometna liga i Treća nogometna liga. Naknadno je moguće ovim nazivima pridodati ime naslovnog sponzora pojedinog stupnja natjecanja.

Trnje je u posljednjem kolu 3.HNL Središte u spektakularnoj utakmici s direktnim konkurentom Lučkim zadržalo treće mjesto na tablici koje mu po sportskom rezultatu osigurava plasman u sada i službeno Drugu nogometnu ligu. Trnje je za odigravanje domaćih utakmica prijavilo stadion u Sesvetama, a nakon što im je signalizirano da zbog nekih razloga neće moći dobiti licencu za Sesvete, a nakon što je Maksimir izgubio i teoretsku mogućnost plasmana u viši rang, a prijavio je stadion u Rudešu, Trnje je zahtjev dopunilo ugovorom odigravanja domaćinskih utakmica na Rudešu, što je stvorilo popriličnu zabunu kod tijela koje daju suglasnost, mora se priznati da su razlozi zabune mnogima nerazumljivi. Tražilo se i mišljenje Komisije za propise, a danas je na sjednici IO HNS-a Trnju potvrđena licenca za igranje domaćinskih utakmica u Sesvetama.

Pokušali smo informaciju provjeriti kod onih koji su nadležni za formiranje Druge nogometne lige, ali nisu se javljali na naše pozive, vjerojatno spremajući se za utakmicu Hrvatske i Francuske u Splitu.

Trnje će se tako naći u društvu ostalih trećeligaša i onih koji su ispali iz sada bivše 2.HNL nakon puno problema koji su ga snašli u prvenstvenoj pauzi. Poznato je da je klub napustila nekolicina prvotimaca, a početkom priprema i trener Rajko Vidović koji je preuzeo Lučko direktnog konkurenta Trnja. Vidović je Lučko i dovukao odmah do Trnja na tablici i onda se iznenada dogodila šokantna smjena koja je možda Lučko koštala plasmana, Zornjak je krivo odigrao.

Danijel Pranjić i njegov stručni stožer strpljivo su gradili momčad uz stalni pritisak imperativa rezultata. Izvojevali su plasman zahvaljujući pobjedama u gostima i na kraju u svom prvom trenerskom nastupu zabilježio uspjeh. Učinio je ono najvažnije ostvario je sportski rezultat, čekajući uspješnost uprave kada pročita ovu vijest bit će još zadovoljniji.