SportNews.hr

prava sportska priča

Neven Šprajcer koordinator natjecanja HNS-a: Trnje je dobilo licencu za stadion u Rudešu. Ako Zagorec prođe ide direktno u 2. Nogometnu ligu, ako ne prođe igra kvalifikacije

Neven Šprajcer sinoć je poslao poruku da je u Splitu, a jutros se nakon povratka javio i pojasnio nam odluku oko licenciranja za Drugu nogometnu ligu.

- Trnje je dobilo licencu, ali ne kako ste napisali za Sesvete već za stadion u Rudešu. Kako su prijavili prvo Sesvete, a potom i Rudeš, a propisima nigdje nije regulirano koliko se stadiona može prijaviti prihvatili smo stadion u Rudešu za koji još temeljem ugovora s NK Rudešom treba Trnje urediti odnose s Gradom Zagrebom vlasnikom stadiona. Također je donesena odluka da se pravilnikom regulira da klub na stadionu koji je prijavio u postupku licenciranja mora igrati natjecateljsku sezonu za koju je ishodio licencu, pojasnio nam je oko infrastrukture.

Što se tiče plasmana u viši rang Šprajcer objašnjava:

- Ako se Zagorec kroz kvalifikacije izbori za igranje Prve nogometne lige onda će Trnje direktno u 2. Nogometnu ligu, a Karlovac kao četvrti po plasmanu ide u kvalifikacije za popunu lige, ako Zagorec ne uspije tada Trnju predstoje kvalifikacije.

Zagorec će u kvalifikacijama podršku imati pored svojih i navijača Trnja i Karlovca, a njegovim prolaskom profitirali bi klubovi 3. HNL Središte u kojoj je najveća kocentracija nogometna kvaliteta.