SportNews.hr

prava sportska priča

Joža Zornjak posljednji Mohikanac stare garde nogometnih faca i Lučko razišli su se nakon više od 30 godina

 

Josip Joža Zornjak, posljednji Mohikanac stare garde nogometnih djelatnika odlučio se na razlaz s NK Lučko u kojem je proveo preko trideset godina. Odlazak Zornjaka nije posebno zabrinuo sadašnju upravljačku strukturu, novi ljudi donose nove standarde funkcioniranja klubova što je razumljivo, upravo zbog toga i postoji institut mirovine u kojoj u nekom trenutku svatko završi.

Zornjak je godinama igrao značajnu ulogu u zagrebačkom nogometnom miljeu, rado je isticao svoje dobre veze s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, godinama je podupirao tajnika ZNS-a Šparavca i prethodnu garnituru. Slovi za majstora kombinacija, ali u posljednje vrijeme sa sve manjim uspjehom. Da se nešto u odnosima uprave i Zornjaka događa prvi nagovještaji su bili nakon jesenske polusezone 3.HNL Središte kada se u pauzi Zornjak nudio kao suradnik NK Jarunu. Model koji mu je predsjednik Jolić ponudio nije prihvatio. Do konačnog razlaza s klubom je došlo nakon neuspjeha Lučkog u ostvarenju sportskog rezultata za plasman u Drugu nogometnu ligu.

- Mogu potvrditi da se gospodin Zornjak odlučio za svoj novi nogometni put i više nema nikakvih upravljačkih uloga u našem klubu, kao dugogodišnji član uvijek će biti rado viđen u našem klubu, osvrnuo se na odlazak Zornjaka predsjednik NK Lučko Goran Lučev