SportNews.hr

prava sportska priča

Ante Vučemilović Šimunović, dopredsjednik HNS-a potvrdio iz Pariza da HNS planira u 2. NL ubaciti Zadar kao klub od posebnog interesa za hrvatski nogomet

Ždrijeb za kvalifikacije popune 2.HNL koji se trebao održati danas odgođen je za sutra. Nakon što je Dinamo rasformirao svoju momčad ostala su slobodna još dva mjesta za koja bi se trebali izboriti trećeplasirane ili one do šestog mjesta koje ispunjavaju uvjete za licencu momčadi pet dosadašnjih trećih liga. Kako se dogodilo da neke momčadi, a na koje se računalo da zauzmu mjesto u 2. NL nakon rekonstrukcije sustava natjecanja nisu uspjele ostvariti najvažnije, sportski rezultat, sada se one pokušavaju ugurati kroz institut "Klubova od posebnog interesa za hrvatski nogomet" među kojima se spominju Zadar, Karlovac, Marsonia i Split. Najglasniji su iz Zadra i nikako se ne mogu pomiriti s činjenicom da će Hrvace u 2.NL i to bez kvalifikacija jer su one igrale kvalifikacije za 1.NL i izgubile u pretkolu od Mladosti Ždralovi.

Kako prenosi AntenaZadar.hr u članku po ovoj temi, a vezano za NK Zadar kontaktirali su Antu Vučemilovića Šimunovića, dopredsjednika HNS-a, pitali ga hoće li HNK Zadar dobiti pozivnicu koja bi bila u interesu hrvatskog nogometa, za igranje Druge NL u sljedećoj sezoni.

– O tome se razmišlja, ako se svi dogovore, jer HNS-u je u interesu da HNK Zadar kao velika nogometna sredina, može kao klub u budućnosti dosta dati za razvoj hrvatskog nogometa. HNS je u pregovorima i s Ministarstvom sporta, kao i s Uredom za sport RH, ujedno i s HOO, dakle, moramo dobiti suglasnost tih nadležnih državnih institucija, kako bi mogli donijeti odluku.

26. lipnja je sjednica IO HNS-a, tad ćemo donijeti konačnu odluku. Kad govorimo o razvoju i budućnosti hrvatskog nogometa, onda u svakom slučaju vidimo HNK Zadar u višem rangu natjecanja! Govorim to i zbog toga, jer je Zadar grad s više od 50 tisuća stanovnika, a i to nam je od važnosti.

Ova izjava dopredsjednika HNS-a Ante Vučemilovića Šimunovića potpuno baca novo svjetlo u postupku rekonstrukcije sustava natjecanja HNS-a i otvara poput Pandorine kutije niz pitanja koji će u narednim danima donijeti pregršt novih prijedloga, raznih argumenata, lobiranja jer nema jasnih kriterija ili ih nismo vidjeli prema kojima bi klub stekao status od posebnog interesu hrvatskog nogometa.