SportNews.hr

prava sportska priča

Cvitanović: Ostajem u Dubravi osim ako dobijem prvoligaški angažman. Bračun: Ako se pojačamo, sedam bodova nije nedostižna razlika da ne bismo stigli Dubravu ili Orijent. Je li Orijent nova riječka priča ili staro rivalstvo Sušak-Rijeka?

Foto: Djuka / Igor CvitanovićFoto: Djuka / Igor Cvitanović
Poslije odigrane dvije posljednje utakmice jesenske polusezone - Zagreb - Vrbovec 1:3 i Zagorec - HAŠK 2:1 - poznata je ljestvica na kojoj je Vinogradar prvak s deset bodova prednosti (46) ispred druge Dubrave TK i trećeg Orijenta 1919 (36). Krk je na četvrtom mjestu zato što je u posljednje vrijeme posustao i ima  32 boda. Bitno je iskočilo Trnje koje na petoj poziciji skupilo 29 bodova.
Na listi strijelaca opet je najbolji Prijić s 26 golova. Toliko je imao i na kraju prošlogodišnje jesenske polusezone. Na drugom mjestu je Smrekar, kao i lani, s 14 golova, ali je tada zabio 20.
Vinogradar je premoćno na prvom mjestu i vjerojatno će tako biti i na kraju sezone, ali s obzirom na veliku vjerojanost da neće u viši rang, vrlo poželjna je druga pozicija koja u tom slučaju vodi u Drugu HNL. Borba za mjesto doprvaka bit će neizvjesna jer Dubrava TK, a osobito Orijent 1919 imaju tu ambiciju, a ni Trnje nije sasvim hladno, iako je zaostatak sedam bodova.
Igor Cvitanović (48) je na kormilu Dubrave osvojio 12 bodova više nego što je to klub učinio u lanjskoj jesenskoj polusezoni. Cvitanović ima sve predispozicije prvoligaškog trenera i od eventualnog angažmana zavisi hoće li ostati u Dubravi.
-Ostajem, ali stigne li kvalitetna ponuda shvatljivo je da ću otići, priznaje Cvitanović i nastavlja:
-Nisam se nadao tako dobrom učinku Dubrave. Puno igrača je u ljetu otišlo i došlo je puno novih, ali su se vrhunski prilagodili. Imali smo jako dobru atmosferu. Još nećemo na odmor. Bilo bi previše mjesec i pol dana stanke. U srijedu igramo prijateljsku utakmicu s Dinamom II.
Milivoj Bračun (60), trener Trnja, čak je 21 bod bolji nego što su to Trnjani bili u prosincu 2017.
-Trebamo još dobrih igrača jer su neki otišli, a pojedini su ozlijeđeni i ako se dogode pojačanja ni tih sedam bodova prednosti ne mora biti nedostižno. S Dubravom i Orijentom igramo na našem terenu. Već mi je u podsvijesti veliki gradski derbi s Dubravom 10. ožujka, pripovjeda Bračun.
Ali na tom gradskom derbiju svakako neće biti 1.200 posjetilaca kao na subotnjem okršaju između Orijenta 1919 i Opatije. Grad Rijeka zasad ima tu privilegiju.
-Želim reći da je 1.100 bilo naših, ističe Vedran Gerc (32) strijelac jedinog pogotka i najbolji strijelac Orijenta u prvenstvu.
Radi li se o starom rivalstvu između Sušaka i Rijeke, ili je ovo nova priča?
-Ima tu i elemenata starog rivalalstva, ali je ovo u neku ruku, ipak, nova priča. Grad Rijeka dugo nema pravog rivalstva i ljudi su se zaželjeli ovakvih događaja, pogotovo navijači Orijenta koji će sljedeće godine obilježiti 100. godišnjicu.
Da li ćete ostati u Orijentu?
-Da, igrat ću i proljetnu polusezonu, potvrđuje Gerc.