SportNews.hr

prava sportska priča

Cvitanović: Dubrava želi u Drugu HNL. Orijent 1919 je pravi klub i to će biti borba. Ne angažiramo Štuleca, čujem da ide u Samobor. Šćrbec, Vinogradar: Mi smo klapa i nama je svejedno u kojoj ligi igramo. Bitno da je gazda korektan

Igor Cvitanović prozvat će Dubravu TK 14. siječnja.
Jedan od najboljih strijelaca svih vremena zasad ostaje na kormilu jednog od dvoje glavnih aspiranata na Drugu HNL.
Situacija je u najmanju ruku neobična. Premoćni jesenski prvak i četvrtfinalist Hrvatskog kupa Vinogradar, s deset bodova prednosti, vjerojatno opet neće posegnuti za višim stupnjem natjecanja i zadovoljiti će se trećim uzastopnim naslovom prvaka. Možda će se nešto novo dogoditi 31. siječnja kada se iskazuju želje za drugoligaškim licencama. Ali u osnovi se zna zbog čega Rubinić izbjegava viši rang: neriješeni infrastrukturni odnosi.
Jednog od najboljih igrača Filipa Šćrbeca ne uzbuđuje ta neizvjesnost i njemu su bitni neki drugi prioriteti:
-Najvažnije je to da smo mi klapa i da je gazda korektan. A to u kojoj ćemo ligi igrati u tim okolnostima nije supervažno.
I temeljem toga  može se zaključiti da će i drugoplasirani klub ispuniti natjecateljske uvjete za drugoligašku konkurenciju i prema jesenskom raspletu glavni kandidati su Dubrava Tim kabel i Orijent 1919 sa 36 bodova.
-Dubrava želi u Drugu HNL i mi ćemo učiniti sve da u tome uspijemo. U tom sklopu potrebno nam je i nekoliko ciljanih pojačanja, ističe trener i nastavlja:
-Orijent 1919 je pravi klub i veliki konkurent, ali mi smo tu da ga zaustavimo i zasjamo drugoligaškim sjajem.
Ali zasad pojačanja nema. Otišao je i stoper Mario Barić (33). Priča se da aspirirate na Štuleca iz Vinogradara koji je slobodan?
-To nije točno. Koliko čujem Štulec ide u Samobor.