SportNews.hr

prava sportska priča

Povrženić kapetan i legenda Vinogradara, povratkom Mislimija više neće biti bek. Živi u Dolini kardinala, devet je godina igrao u Dinamu i bio je najbolji u Drugoj HNL. U njoj je šest sezona igrao za Vinogradar. Otišli su Štulec, Ottochian, Topić i Jozić

Foto: Djuka / Marko PovrženićFoto: Djuka / Marko Povrženić
Na prvi pogled bi se pomislio da je Marko Povrženić, 34 godine star, kapetan i u neku ruku legenda Vinogradara, u pravom smislu rođeni Jaskanac te u klubu od malih nogu.
-Ja sam rođeni Zagrepčanin iz Trnskog, počeo sam u najmlađim uzrastima Dinama gdje sam igrao devet godina do juniora s Nikom Kranjčarom, Modrićem, Eduardom...Poslije juniorskog razdoblja prešao sam u Vinogradar. Moji roditelji su iz okolice Krašića iz Doline kardinala. U počeku mog igranja za Vinogradar oni se još nisu preselili nego su živjeli u Zagrebu. Kad su se poslije nekoliko godina preselili i ja sam se preselio i tako postao pravi Jaskanac, Vinogradarac..., podsjeća se kapetan i legenda.
Iza Povrženića je bogata igračka karijera. Odigrao je svih šest drugoligaških sezona za Vinogradar od 2007. do 2013. godine. Jedno vrijeme glasio je za najboljeg igrača Druge HNL. Godine 2009. imao je ponudu Grasshoppersa, a 2011. prešao je u redove tada prvoligaša RNK-a Splita.
-Bio sam tamo dok je trenirao Katalinić. On je brzo smijenjen, došao je Bašić, ali se s njim nisam baš slagao.
Povrženić je izvanredan znalac, snažnog i preciznog udarca, perfektnog pasa i k tome je ljevak. Trener Gomerac kaže da povratkom Mislimija, Povrženić više neće "morati" igrati beka.
-Igrat ću lijevo krilo ili lijevog veznog, iako cijeli život igram beka i tu poziciju najviše volim.
Već imate deset bodova prednosti i možda do kraja sezone ona bude i veća?
-Nadam se i uvjerljivijoj iako bih bio zadovoljan i s ovom. Moramo donekle obnoviti kadar jer su nam četvorica igrača otišla: Štulec, Ottochian, Topić i Jozić.
Šest sezona ste proveli u Drugoj HNL. Igrali ste s mnogim igračima. Jesu li to bili jači sastavi od ovog?
-Nisu, uglavnom podjednaki.
Je li vam žao što i sada niste u drugoligaškoj konkurenciji?
-Nije mi žao. Dobro je u trećoj ligi osvajati prva mjesta.