SportNews.hr

prava sportska priča

Zagreb dovodi šest igrača. Izgleda da su "kapnuli" neki novci. Braća Bubnjići napuštaju Trnje. Klub pomlađuje seniore. Brnas do kraja sezone trener Španskog

NK Zagreb priprema senzaciju: dovodi šest iskusnih igrača, namjerava nadoknaditi sedam bodova prednosti Novigrada, izbjeći posljednje mjesto i ostati u trećoj ligi. To je potvrdio trener Madunović.
-U četvrtak u 15,30 se okupljamo, a pripreme počinjemo u ponedjeljak 14. siječnja. Na okupljanju ćemo vidjeti je li to tih šest imena na koje računamo, zagonetan je bio trener, ne želeći ni za živu glavu otkriti tko su oni.
Rekao je samo toliko da je riječ o pojedinim bivšim igračima i nekima iz BiH.
Tek na rubovima kluba čuli smo da su "kapnuli" neki novci i kao organizatori novog okupljanja spominju se Drago Rukljač, trener u pogonu mladeži i njegov kolega Ivan Jurilj. I dok je Jurilj kategorički odbio svaku pomisao, Rukljač se nije ni javio. Rukljača (69) jednu od legendi kluba, Vlatko Marković je prije 42 godina odveo Hajduk.
Jedan od prvih poteza novog (starog) predsjednika Španskog Marija Rendulića je dogovor sa Stipom Brnasom o nastavku njegovog trenerskog angažmana i to do kraja sezone. Brnas je prehlađen i nije bio raspoložen za komunikaciju osim da pripreme počinju u ponedjeljak. Špansko ima 11 bodova i treće je ako ljestvicu promotrimo od dna. Samo bi katastrofa mogla ugroziti spokoj.
Rendulića smo pitali tko će biti novi direktor - mislili smo zapravo na tajnika kluba - a on je odgovorio:
-Mi nećemo imati direktora. Mi smo narodni klub!
Bračun i Nujić, trener i tim menađer Trnja potvrdili su da braća Bubnjići, Marko i Matej napuštaju klub. Marko je bio najbolji strijelac u jesenskoj polusezoni sa sedam golova. Poslije Mislimija odlaze još dvojica jakih igrača.
-Mi se ne pojačavamo nego slabimo. Takva je klupska politika. Pomlađujemo seniorski sastav. Ovo je trenutak za to jer se liga dijeli i s obzirom na ambiciju Zagreba možda nitko iz zagrebačkog središta neće ni ispasti, kombinira Bračun.