SportNews.hr

prava sportska priča

Zagreb - Vinogradar 0:3. Zagreb ima nešto prinova i bolji je nego u prošloj polusezoni. Čeka još petoricu. Vinogradar bez Šćrbeca i Bjelanović nije isti kao u jesen; Kurečki u Veslačkoj najbolji. Mislim i Grdenić vrlo dobri

 
Foto: Djuka / Ivkovčić, skok i gol za 2:0Foto: Djuka / Ivkovčić, skok i gol za 2:0
 
ZAGREB - VINOGRADAR  0:3 (0:1)
 
ZAGREB - Igralište u Veslačkoj. Gledalaca: 20. Suci: Podgorski Boček, Novak i Glavić.
Strijelci: 0:1 - Prijić (35), 0:2 - Ivkovčić (65), 0:3 - Vila (85).
 
ZAGREB: Knežević, Matej Bubnjić, Strinja, L. Uzelac, Barišić, Batarilo Čerdić, Parmačević, Pavlic, L. Medić, Tramuntana (Kurtović, Granić, Vinski, Prpić, Telčić, Javier, Marinić, Zelić, F. Medić, Tomašević). Tremer Madunović.
 
 
VINOGRADAR: Šolčić, Grdenić, Bagarić, Ivkovčić, Mislimi, Povrženić, Dučkić, Pavlešić, Kurečki, M. Čakarun, Prijić (Bogović), Đira, Vukić, L. Čakarun, Kelava, Vila Prežgaj). Trener Gomerac.
 
Zbog dva važna pitanja valjalo je u subotu u podne biti u trening centru NK Zagreba u Veslačkoj ulici. Igrali su, na ljestvici osjetno zadnji domaćin, bez ijednog priznatog boda i vodeći Vinogradar s deset bodova prednosti ispred drugoplasiranih. Zagreb je najavio osjetna pojačanja i trebalo je vidjeti ima ih, koliko i koja su. Novaci su doista  braća Bubnjići od kojih je igrao stoper Matej, dok napadač Marko zbog ozljede nije. Prinove su Mijo Batarilo Čerdić (22) iz Dugog Sela i Mato Barišić (22) koji je počeo u Gorici, a u sezoni 2016./17. igrao je u Dugom Selu. Možda je bilo i još nekih, ali ne toliko poznatih da bi ih prepoznali. Susret je završen pobjedom Vinogradara s 3:0(1:0). Zagreb je u prvom poluvremenu igrao dobro, a u nekim trenucima i bolje od gostiju, ali to još nije dovoljno za neki osjetljivi uspon na prvenstvenoj ljestvici i eventualno dostizanje Novigrada. U drugom poluvremenu Zagreb je bio slab.
-Dobit ćemo još igrača, rekao je trener Madunović, dok je Dražen Medić dometnuo:
-Dobit ćemo još petoricu.
Prema tome, za prave zaključke trebamo pričekati.
Drugo zanimljivo pitanje bilo je, kakav je Vinogradar bez Šćrbeca i Bjelanovića. Odgovor je jedan: bez njih Vinogradar nije na razini jesesnske polusezone. Iako Toni Kurečki (19), srpnja prošle  pristupio iz Ilovca, pokazajue uočljiv napredak. Odlično je dodao Prijiću pri prvom golu. Igra desno krilo.
-Kurečki je bio najbolji, prisnažio je trener Gomerac.
Vrlo dobar je bio i povratnik Mislimi, te standardni desni bek Grdenić.
Kao što je poznato Šćrbec ne trenira zbog poslovnih obeza, dok je situacija s Bjelanovićem komplicirana u smislu da ne može dobiti ispisnicu. Ona u zimskom prijelaznom roku više nije administrativno pitanje: pošalješ preporučeno pismo za zahtjevom i automatski se možeš registrirati. Sada klub treba dati ispisnicu da bi se moglo registrirati za drugog. Rubinić ju neda. Tvrdi da je Bjelanovića platio za čitavu sezonu. Sada su ostale dvije mogućnosti: da se Bjelanović vrati treninzima ili da ga netko otkupi. Ako Rubinić ostane vjeran svom karakteru Bjelanović neće moći ispisnicu ni otkupiti, osim ako ne stigne nemoralna ponuda! Sada kada je Rubinić vidio kako Vinogradarova srednja linija igra bez Šćrbeca i Bjelanovića još će biti manje nade za Bjelanovića.
Vinogradar u srijedu igra u Španskom protiv Dragovoljca i to će biti prava proba. Dragovoljac je izgubio u Lučkom s 0:1 golom Škvorca.